FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 20. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Britanski filmski redatelj Tony Scott (68) skočio je u smrt s mosta iznad luke u Los Angelesu u nedjelju, objavio je mrtvozornik okruga Los Angelesa rano u ponedjeljak. Scott, redatelj hitova Top Guna, Dana groma, Policajca s Beverly Hillsa 2, Grimizne plime i Prave romanse, skočio je s mosta Vincenta Thomasa u 12.30 po mjesnom vremenu što su vidjeli svjedoci. Policija je njegovo tijelo pronašla oko tri sata kasnije i objavila da nema nikakvih naznaka da je njegova smrt bilo što osim suicida. Scott je bio mlađi brat također slavnog holivudskog filmskog redatelja Ridleyja Scotta.

LONDON

Mark David Chapman, ubojica Johna Lennona, po sedmi će se put naći pred odborom za pomilovanja krajem ovog tjedna, javlja BBC. Mark David Chapman, sada star 57 godina, služi od 20 godina do doživotne kazne zatvora za ubojstvo Johna Lennona ispred njegove zgrade u New Yorku 8. prosinca 1980. godine. Od 2000. ima pravo svake dvije godine zatražiti pomilovanje. Dosad je šest puta bio odbijen. Odbor je 2010. u obrazloženju odluke da mu odbije pomilovanje naglasio "zabrinutost Chapmanovom iskazanom prilagodbom društvenim normama i poštovanjem nepovredivosti ljudskog života" te zaključio kako bi njegov izlazak na slobodu "u ovom trenutku bio neprikladan i suprotan dobrobiti zajednice".

LOS ANGELES

Skupina ostarjelih, ali još uvijek čvrstih momaka okupljenih u filmu "Plaćenici 2" bila je najgledanija ovaj vikend u sjevernoameričkim kinima. "Plaćenici 2" u kojem, među ostalima, glume Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jean-Claude Van Damme i Chuck Norris, od petka do nedjelje je u kinima zaradio 28,8 milijuna dolara u svom prvom vikendu prikazivanja. Prvi dio "Plaćenika" iz 2010. bio je iznenađujući filmski hit u svijetu s ukupnom zaradom od 274 milijuna dolara. Drugi dio krenuo je istom stazom i s prvog mjesta najgledanijih filmova tijekom vikenda skinuo "Bourneovo naslijeđe", četvrti dio iz te filmske franšize, s Jeremyjem Rennerom u glavnoj ulozi, koji je ovaj vikend na sjevernoameričkim kino blagajnama utržio 17 milijuna dolara.

NEW YORK

Ujedinjeni narodi izrazili su u nedjelju zadovoljstvo nakon što je video spot Beyonce "I was here" primio više od milijardu poruka podrške na internetu u sklopu kampanje Svjetskog dana humanitarne pomoći. Slavna R&B pjevačica Beyonce je snimila video clip "I was here" koji je donirala UN-u za kampanju pokrenutu 2. kolovoza na internetu radi senzibiliziranja javnosti s radom humanitarnih organizacija u svijetu. "Svjetski dan humanitarne pomoći 2012. je povijesni dan za društvene mreže uz više od milijardu poruka nade", stoji u priopćenju UN-a.

HELSINKI

Finac Ere Karjalainen (18) pobijedio je na svjetskom prvenstvu u bacanju mobitela postavivši novi svjetski rekord u toj disciplini, objavila je u nedjelju finska državna televizija YLE. "Novi rekord je postavljen kada je Karjalainen staru Nokiu bacio 101,46 metara daleko", navodi YLE na svojoj internetskoj stranici. Organizatori ističu da je natjecanje potpuno ekološko jer omogućuje recikliranje zastarjelih modela. Također je i odušak jer pomaže sudionicima da izreze svoje frustracije i razočaranja tim modernim aparatima, navodi osnivačica natjecanja Christine Lund na internetskoj stranici natjecanja. Disciplina je određena strogim pravilima i sudionici ne bacaju vlastite mobitele već one koji teže između 220 i 400 grama. Nije utvrđena nikakva veza između veličine i težine mobitela i uspješnosti izbačaja. YLE također navodi da Karjalainen nije trenirao. Njegov rezultat za tri metra nadmašuje svjetski rekord Jana Železnog u bacanju koplja iz 1996. godine.

ANCHORAGE

Francuski plivač bez ruku i nogu uspješno je preplivao ledene vode koje razdvajaju Aljasku i Rusiju uz pomoć protetičkih pomagala. Philippe Croizon, kojemu su amputirani udovi nakon što je pretrpio strujni udar 1994. u dobi od 26 godina, završio je svoju plivačku ekspediciju u petak kasno navečer preplivavši od otoka Mali Diomed do ruske granice u blizini otoka Veliki Diomed. Na njegovoj internetskoj stranici se navodi da ta ruta otprilike iznosi četiri kilometra. Plan mu je bio doplivati sve do otoka Veliki Diomed, ali mu ruske vlasti nisu dopustile ulazak na ruski teritorij. Plivao je sat i 15 minuta, rekao je je Marc Gaviard, koordinator ekspedicije.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙