FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Desetak postojbi na 12. Susretu povijesnih postrojbi

Autor: vvar
VARAŽDIN, 17. kolovoza 2012. (Hina) - U Varaždinu će 25. kolovoza biti održan 12. Susret povijesnih postrojbi na kojem će sudjelovati desetak postrojbi, čime će ujedno biti obilježena 262. godišnjica Varaždinske građanske garde, priopćila je danas

U priopćenju Varaždinske građanske garde navodi se da će se Susret povijesnih postrojbi održati u sklopu Špancirfesta te da će početi prijepodne, tradicionalnim mimohodom ulicama Varaždina – od hotela Turist do Trga kralja Tomislava.

Nakon ceremonijalnog postrojavanja, na središnjem će gradskom trgu biti pročitana dnevna zapovijed zapovjednika Varaždinske građanske garde, nakon čega će zapovjednici postrojbi predati prijavak nadzapovjedniku garde.

Uslijedit će svečani prijem predstavnika postrojbi kod varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, tijekom kojeg će se održavati počasna smjena straže ispred Gradske vijećnice. Nakon toga, pripadnici građanske garde će okupljenima na trgu prikazati svoje vještine, što će u poslijepodnevnim satima podno zapadnog bedema Starog grada, kroz interesantnu koreografiju učiniti i ostale povijesne postrojbe.

Navečer će svi sudionici ponovno sudjelovati u mimohodu, ovog puta s bakljama, od Gradske vijećnice do Starog grada, gdje će nazočiti velikom vatrometu.

(Hina) xvvar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙