FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: privedene 63 osobe, podnesena 64 optužna prijedloga

Autor: zjur
SPLIT, 16. kolovoza 2012. (Hina) - Zbog napada na policajca koji je jučer u Splitu spriječavao sukob navijača, priveden je 31-godišnjak, priopćila je danas splitska policija, koja navodi da su jučer privedene 63 osobe i podnesena 64 optužna prijedloga, a prije nogometne utakmice između Hrvatske i Švicarske iz jednog je automobila oduzeto 36 drvenih letava.

Sat i pol prije utakmice policija je u jednom kafiću intervenirala kako bi spriječila sukob dviju navijačkih skupina, pri čemu je 31-godišnjak bocom u glavu udario policajca interventne jedinice. Unatoč tomu, policajac je uhitio napadača, koji je kazneno prijaviljen zbog napada na službenu osobu. Poslije je utvrđeno da je policajac lakše ozlijeđen.

Kako bi interventni policajci spriječili daljnje divljanje dviju navijačkih skupina, sedam je policajaca upotrijebilo gumene palice na desetorici navijača, koji su se razbježali, navodi policija.

Prije utakmice policija je iz fiata bravo sisačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnjak, oduzela 36 drvenih letava i tri boce alkoholnog pića.

Tijekom i nakon utakmice privedena su 63 navijača, među kojima četvorica preventivno, 13 je bilo domaćih navijača i 50 iz drugih krajeva Hrvatske. Danas će 32 osobe biti dovedene sucu za prekršaje. Podnesena su 64 optužna prijedloga, i to na temelju Zakona o osobnoj iskaznici te Kaznenog zakona zbog napada na službenu osobu.

(Hina) xzjur yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙