FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Austrijski Volksbanken povlači investicijske proizvode namijenjene tržištima poljoprivrednih roba

Autor: mkuz
BEČ, 14. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Austrijski zajmodavac Volksbanken AG izvijestio je u utorak da je zbog medijskih kritika odlučio povući investicijske proizvode koji njegovim klijentima omogućuju spekuliranje s kretanjem cijena na tržištima poljoprivrednih roba.

Nedavni rast cijena žitarica obnovio je raspravu o ulozi financijskih špekulanata na robnim burzama i njihovoj eventualnoj krivnji za nagli skok cijena hrane.

"Volksbank Investments više neće nuditi nove proizvode na tom području i povući će sve postojeće proizvode u tom sektoru", priopćila je banka.

Time je Volksbanken reagirao na kritiku na račun investicijskog proizvoda koji je lansirala u ponedjeljak a klijentima je trebao omogućiti praćenje rasta cijena kukuruza, šećera, soje i pšenice.

"Trgovanje takvim proizvodima nužno je da se očuva ili podupre stabilnost tržišta, a time i ekonomije, ali razumijemo argumente kritičara i stoga ćemo ubuduće puno pažljivije kreirati lepezu naših proizvoda", naveo je u priopćenju član izvršnog odbora Martin Fuchsbauer.

Prošloga je tjedna njemački Commerzbank objavio da se priključio konkurentskom Deutsche Banku i DekaBanku i ograničio ulaganja povezana s hranom, isključivši poljoprivredne prozivode iz svog indeksa ComStage ETF CB Commodity EW Index TR.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙