FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 12. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 15,30 sati

DUBROVNIK - Na požarištima Dubrovačko-neretvanske županije gdje od jučer gori - i to u Župi Dubrovačkoj kod Plata te u dolini Neretve kod Komina, stanje je i dalje teško, doznaje se poslijepodne od županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića. Dio požarišta na području Plata je pod nadzorom, a širenje požara prema Platu, odnosno Dubrovniku je zaustavljeno, dok je aktivan jedan krak i to prema brdima u Konavlima, a njegovo širenje bi, kako se očekuje, uskoro trebalo biti zaustavljeno. Vrlo teška situacija je u Kominu u dolini Neretve, posebno na sjeveroistočnoj strani prema Kuli Norinskoj gdje je velika vatrena fronta i gdje je požarom obuhvaćeno više od 500 hektara površine. Županijski vatrogasni zapovjednik ističe kako se vatra i dalje širi, no obranjene su kuće u predjelu Desni a gasitelje očekuje duga i naporna večer. Također danas su izbili manji požari u Cavtatu te na otoku Lopudu, koji su brzom intervencijom vatrogasaca i kanadera ugašeni, a na Loputu je opožareno 600 metara kvadratnih borove šume. Na dubrovačko-neretvanskim požarištima se nalaze sve raspoložive vatrogasne snage i dobrovoljna vatrogasna društva.

DIVULJE - Planuo je i požar na području Kulušića - Miljevački plato, u Šibensko-kninskoj županiji, a gori nisko raslinje i stabla smreke. Požar je iz zraka gasio Air Tractor, no on je napustio požarište. Požar trenutno gase zemaljske vatrogasne snage, navodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje u izvješću od 13 sati..

RIJEKA - Dvadesettrogodišnja motociklistica iz Njemačke preminula je u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Rijeka zbog ozljeda zadobivenih u teškoj prometnoj nesreći, koja se dogodila nešto prije 14 sati između Mošćeničke Drage i Brseča, javila je Policijska uprava primorsko-goranska. Prema prvim informacijama policije, 23-godišnja Njemica je vozači motocikl Harley-Davidson udarila u automobil koji se kretao ispred nje, pala s motocikla te je na nju naletio automobil koji je došao iz suprotnog smjera. U nesreći je zadobila teške ozljede, prevezena je u riječki KBC u besvjesnom stanju, gdje je ubrzo preminula. Okolnosti nesreće još se utvrđuju.

ZAGREB - Promet na većini cesta u smjeru unutrašnjosti je pojačan, a pred naplatom Lučko na autocesti A1 kolona je duga oko tri kilometra, objavio je danas u 15 sati Hrvatski autoklub (HAK). Povremeni su zastoji na autocesti A2 Zagreb-Macelj prema graničnom prijelazu Macelj i na autocesti A7 Rupa-Diračje prema graničnom prijelazu Rupa. Zbog odrona na cesti između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence jednim trakom, a zbog gužve povremeno se čeka oko pola sata. Zabrana prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona na važnijim državnim cestama vrijedi danas do 23 sata, no kako se doznaje, zabrane nema na autocestama kao ni na državnoj cesti D1. Promet osobnih vozila na graničnim prijelazima Kaštel, Plovanija, Pasjak,Stara Gradiška i Rupa pojačan je u oba smjera, na Bregani i Županji na ulasku, te Macelju na izlasku iz zemlje. Trajekti plove redovito.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙