FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 8. kolovoza

Autor: ddad
ZAGREB, 8. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 8. kolovoza:

KAŠTEL SUĆURAC - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i bavarski državni ministar unutarnjih poslova i drugi zamjenik bavarskog predsjednika Vlade Joachim Herrmann potpisat će Zajedničku deklaraciju između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i bavarskog Državnog ministarstva unutarnjih poslova o međunarodnoj policijskoj suradnji, osobito o prevenciji i suzbijanju organiziranog kriminaliteta, nezakonite trgovine drogom i terorizma (14 sati, Gradsko poglavarstvo Grada Kaštela, Ulica Braće Radić 1, Kaštel Sućurac). Nakon potpisivanja Deklaracije dat će zajedničku izjavu medijima.

MLJET - Svečano potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju rekonstrukcije trajektnog pristaništa luke Sobra. Ugovor će potpisati zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac (12 sati, u prostorijama općine Mljet, Zabrežje 2, Babino Polje). Izjave za novinare predviđene su u 12,30 sati. Nakon toga predstavnici ministarstva razgovarat će s predstavnicima lokalnih vlasti o problematici upravljanja pomorskim dobrom i lukama na području općine Mljet.

SPLIT - U sklopu dramskog programa 58. splitskog ljeta praizvest će se predstava "Adio kauboju" Olje Savičević Ivančević u režiji Ivice Buljana. Svoj roman, koji je u samo dvije godine nakon objavljivanja doživio nekoliko izdanja, za kazališnu izvedbu dramatizirala je autorica. Glavnu ulogu Ruzinave, djevojke koja se nakon studija u metropoli vraća u turoban Split i traži razlog samoubojstva brata, igra Nataša Janjić. U glumačkoj postavi su i Marko Petrić, Ana Gruica, Zoja Odak, Milutin Milošević, Dara Vukić, Sergej Trifunović i drugi. Glazbu je skladao Darko Rundek, koji je uživo izvodi na sceni i glumi u predstavi.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

Ujutro: Đurđa Beraković

Popodne: Dubravka Dadić

Navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xam yjn/ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙