FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI - Cernogoraz: ovo je povijesni rezultat za mene, streljački sport i Hrvatsku

Autor: vlar
LONDON, 7. kolovoza 2012. (Hina) - Prvom hrvatskom olimpijskom pobjedniku u streljaštvu Giovanniju Cernogorzu priređen je svečani doček u Hrvatskoj kući u Londonu, a Novigrađaninu su prvi čestitali predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop.

Drugi Istranin nakon Mate Parlova sa zlatnom olimpijskom medaljom danas popodne je u dramatičnom raspucavanju uzeo zlato u disciplini trap-gađanje glinenih golubova.

"Ovo je povijesni rezultat za mene, streljački sport i našu državu i nadam se da će ovo biti poticaj za mnoge da se počinju baviti streljaštvom. Znao sam da ako u finalu pogodim 24 od 25 pogodaka imam medalju, ali zlatu se nisam nadao. Bio sam miran kada je bilo najvažnije. Onog trenutka kada sam shvatio da imam zlato, jednostavno sam se rasplakao", izjavio je 29-godišnji Cernogoraz, koji se u utorak popodne vraća u Hrvatsku.

"Još se nisam uspio čuti s mamom i tatom, oni su još na slavlju u gradu, čuo sam se s bakom i suprugom. Kad se vratim prvo ću počastiti sve koje poznajem u našem obiteljskom ribljem restoranu, uzet ću nekoliko dana odmora, a onda ću pomoć obitelji u vođenju restorana", izjavio je Cernogoraz, koji se streljaštvom počeo baviti u Novigradu.

"Moj otac je lovac i on me zarazio lovom. Kao mali sam znao gađati golubove zračnom puškom, a sada imam zlato u gađanju glinenih. Inače, treniram šest dana u tjednu, tri dana pucam, a tri dana trčim ili sam u teretani. Moja puška košta oko 8000 eura, svaki metak kunu i pol, a ispucam ih godišnje 15-2000. Sada je lakše jer mi, kao eurpskom prvaku i pobjedniku Svjetskog kupa, pomažu i Grad i HOO. Nadam se ipak da ću s ovom medaljom kao vrhunski sportaš dobiti zaposlenje u vojsci ili policiji, jer bi mi to puno pomoglo".

Konferenciji su bili nazočni i šestoplasirani finalist Anton Glasnović, te njegov brat i trener Josip, koji je prije četiri godine bio peti na OI u Pekingu.

"Šteta što na Igrama nema ekipnog natjecanja jer smo europski prvaci", kazao je Anton Glasnović.

(Hina) xrš yvl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙