FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Promet jutros srednje gust

Autor: dber
ZAGREB, 6. kolovoza 2012. (Hina) - Na većini cesta promet je slab do srednje gust, teče bez gužvi i zastoja. Kod naplatnih postaja Lučko, u oba smjera, nema dužih čekanja, izvijestio je jutros Hrvatski-auto klub (HAK).

Zbog odrona na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom, priopćuje HAK.

Za sav promet zbog radova su zatvorene ceste: D1 Pojatno- Veliko Trgovišće, D28 u Predavcu, D29 Marija Bistrica-Kašina, D31 Velika Gorica-Mala Buna, D34 Slatina-Čađavica-Donji Miholjac, D39 Cista Provo-Aržano, D523 Križišće-most Krk (obilazak preko Šmrike). Za teretna vozila zatvorene su ceste:

ŽC3124 Vidrenjak-Velika Ludina-Popovača-Kutina–Novska, ŽC4030 Orahovica-Kutjevo (zbog sanacije klizišta), Podravska magistrala (D2) od Markovca Našičkog do Osijeka (obilazak je preko Đakova ili Donjeg Miholjca) i D29 Marija Bistrica-Soblinec.

Naizmjence se vozi između čvora D50 Sveti Rok i Gračaca, na D33 u Kninu, Jadranskom magistralom (D8) iznad Bakra, u Kleku te na dionici od Ćilipa do GP Karasovići.

Izlazak teretnih vozila je pojačan na graničnom prijelazu Pasjak.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Iz HAK-a najavljuju kako su tijekom dana moguće gužve u blizini turističkih središta na obali i otocima. Vozačima koji voze na dužim relacijama savjetuju češće pauze i rashlađivanje bezalkoholnim, negaziranim pićima. U popodnevnim satima gužve se očekuju na svim cestama i autocestama u smjeru mora.

Zastoji su mogući na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva, na Istarskom ipsilonu te duž autoceste A2 Zagreb-Macelj, navode iz HAK-a.

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙