FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska vojska pucala na Sirijca na granici

Autor: mtro
JERUZALEM, 4. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Izraelski vojnici pucali su i ranili Sirijca koji je pokušao prijeći granicu na jugu Golanske visoravni koju je okupirao Izrael, rekla je vojna glasnogovornica Izraela koji je zbog sukoba u Siriji pojačao mjere sigurnosti duž crte primirja s tom zemljom.

"Vojnici su otvorili vatru nakon upozorenja i pucnjeva ispaljenih u zrak. Muškarac je ranjen u koljeno i Sirijci su ga evakuirali", rekla je časnica Avital Leibovich i objasnila da se civil približavao granici s kliještima u ruci za presijecanje žice.

Izrael je nedavno pojačao mjere sigurnosti duž crte primirja sa Sirijom kako bi spriječio ulazak sirijskih izbjeglica i pobunjenika, dok jačaju sukobi između pobunjenika i snaga vjernih predsjedniku Bašaru al-Asadu.

U svibnju 2011. je 14 ljudi ubijeno kada je izraelska vojska otvorila vatru dok su tisuće sirijskih i libanonskih prosvjednika pokušale prijeći granicu između njihovih zemalja i sjevera Izraela.

Sličan incident ponovio se mjesec dana kasnije. Izrael navodi da je tada ubijeno 10 ljudi, dok Damask tvrdi da je ubijeno 23 ljudi.

(Hina) xtm yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙