FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 2. kolovoza

Autor: agrb
ZAGREB, 1. kolovoza 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 2. kolovoza:

ZAGREB - Vlade Republike Hrvatske na sjednici će, prema najavljenom dnevnom redu, odlučivati o zaključku o najavi otkazivanja Temeljnog kolektivnog ugovora (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama i pokretanju postupka mirenja. Vlada bi ujedno trebala odlučiti i o pokretanju pregovora o sklapanju TKU-a za javne službe i imenovati pregovarački odbor Vlade. Zaključkom će Vlada predložiti i tvrtkama i ustanovama u natpolovičnom državnom vlasništvu pokretanje pregovora o izmjenama i dopunama kolektivnih ugovora u tim trgovačkim društvima i ustanovama. Vlada treba odlučiti i o državnom jamstvu u korist Zagrebačke banke, a za avansno plaćanje Caliskan Ic Ve Dis Ticaret Sanayi A.Ş., iz Turske, za isplatu plaća radnicima Diokija i Dina Petrokemije. Vlada će na sjednici utvrditi i smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2013.-2015. u kojima će iznijeti i procjene kretanja u gospodarstvu, a razmotrit će i prijedlog identifikacije i praćenja ključnih strukturnih mjera u Hrvatskoj. Među više zakonskih prijedloga koji će se naći pred Vladom je i prijedlog zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja. Nakon što je nedavno zabranila državnim institucijama i tvrtkama u većinskom državnom vlasništvu rad s agencijama za odnose s javnošću, ali i dopustila izuzetke, Vlada bi trebala odlučiti i o prvom takvom izuzetku, jer će se pred njom naći i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu zdravlja da angažira fizičku ili pravnu osobu za izradu i provedbu kampanje izvješćivanja javnosti o reformi sustava zdravstva. (10 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2; snimatelji i fotoreporteri trebali bi do 9,45 sati biti u Vladi).

OSIJEK - Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o "političkoj trgovini hrvatskim teritorijem" (9 sati, središnjica HDSSB-a, Trg Lava Mirskog 1).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Ideje za plakat", na kojoj će se predstaviti plakati iz Zbirke plakata Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), na kojima su se autori poigrali grafičkim elementima poput tipografije, jezičnih dvosmislenosti, različitih znakova ili fotografskih predložaka (12 sati, NO galerija, MSU, Avenija Dubrovnik 17).

prijepodne - Mate Kovačević

poslijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb/xnbrc ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙