FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI rukomet: Hrvatska deklasirala Srbiju

Autor: dlug
LONDON, 31. srpnja 2012. (Hina) - U susretu drugog kola B skupine olimpijskog turnira u Londonu rukometaši Hrvatske su deklasirali Srbiju 31:23 (13:9) i nakon dvije odigrane utakmice imaju maksimalna četiri boda.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa osam golova pri čemu je tri zabio iz sedmeraca, Manuel Štrlek je dodao pet golova, Igor Vori također pet, dok su Blaženko Lacković i Domagoj Duvnjak zabili po četiri gola. Venio Losert je sakupio devet, a Mirko Alilović osam obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Marko Vujin sa šest golova, dok je Nenad Vučković zabio pet golova.

U susretu trećeg kola Hrvatska će u četvrtak, 2. kolovoza igrati protiv Mađarske s početkom u 15.30 sati.

U reprizi polufinala posljednjeg europskog prvenstva Hrvatska je uzvratila Srbiji za poraz u Beogradu deklasiravši europske doprvake sa osam golova razlike. Bila je to i prva pobjeda izbornika Slavka Goluže protiv Srbije u četiri međusobna ogleda.

Nakon početnih deset minuta nervoze i traženja, hrvatski rukometaši su posložili redove i do konca prvog dijela više nisu ispuštali prednost. U dva navrata Hrvatska je imala i pet golova viška (8:3, 13:8), a na odmor se otišlo rezultatom 13:9. U prvih 30 minuta najviše su se istaknuli Čupić sa pet golova, te Lacković sa tri gola, dok je Alilović sakupio šest obrana. Zanimljivo, Čupić je utakmicu otvorio s dva promašena zicera, no nakon toga više nije imao niti jedan promašaj.

Na otvaranju drugog poluvremena odabranici Slavka Goluže upali su u manju krizu što je Srbije iskoristila s dva brza gola primaknuvši se na 11:13. Kod rezultata 12:14 Srbi su imali i napad za minus jedan, no Alilović je sjajno reagirao. U 39. minuti Hrvatska se odvojila na plus četiri (18:14), a pet minuta kasnije ponovo smo imali pet golova viška (22:17). U 48. minuti Hrvatska je došla i do šest golova viška (24:18), a u 53. minuti je bilo plus sedam (27:20), a ubrzo i osam golova viška s koliko je na koncu i završila utakmica. U tim trenucima sjajno je branio Venio Loser koji je u svega nekoliko minuta sakupio devet obrana.

HRVATSKA - SRBIJA 31:23 (13:9)

LONDON. Dvorana Copper Box; Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Češka);

HRVATSKA: Losert, Alilović; Balić 1, Duvnjak 4, Lacković 4, Kopljar 1, Vori 5, Gojun 1, Horvat 2, Vuković, Buntić, Štrlek 5, Čupić 8 (3), Ninčević. Izbornik: Slavko Goluža.

SRBIJA: Marjanac, Stanić; Vujin 6, Nikčević 1, Manojlović 2, Toskić 2, Ilić, Marković, Prodanović 1, Rnić 4, Beljanski, Vučković 5, Čutura, Stanković 2. Izbornik: Veselin Vujović

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, Srbija 1/1

ISKLJUČENJA: Hrvatska, Srbija

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙