FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak uvećao neto dobit za više od 40 posto

Autor: tper
ZAGREB, 30. srpnja 2012. (Hina) - Tisak je u prvom polugodištu ostvario 4,9 milijuna kuna neto dobiti, što je povećanje od 41,4 posto prema istom razdoblju lani, pokazuje danas objavljeno financijsko izvješće te tvrtke u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor.

Istodobno, dobit prije oporezivanja bila je 5,6 milijuna kuna, što je 28,9 posto više.

Ukupni prihodi Tiska u prvih šest mjeseci dosegnuli su 1,53 milijarde kuna i bili su veći su za 6,7 posto. Rast prihoda rezultat je rasta prometa maloprodaje i veleprodaje, najviše zbog rasta prodaje i udjela na tržištu duhana i ostale komercijalne robe, navodi se u komentaru poslovnih rezultata.

Prihodi od prodaje ostvareni su u visini od 1,5 milijardi kuna i bili su za 6,6 posto veći.

Tisak je u prvom polugodištu zabilježii i 6,6 posto veće rashode, koji su dosegnuli 1,52 milijarde kuna. Na rast rashoda prvenstveno je utjecaja imao porast nabavne vrijednosti trgovačke robe, uzrokovan povećanjem ukupnog prometa, navodi se u komentaru Uprave.

U tvrtki napominju kako je najznačajniji rizik i neizvjesnost prisutan tijekom prvog polugodišta bio pad kupovne moći stanovništva uslijed recesije, što je značajno utjecalo na prodaju osnovnih kategorija asortimana.

Tvrtka nije imala značajnijih problema s likvidnošću i naplatom potraživanja, iako je na tržištu i kod kupaca sve jače izražen problem u prikupljanju izvora sredstava, napominje se još u komentaru poslovnih rezultata.

Uprava i poslovodstvo Tiska, navodi se, kontinuirano radi na prilagodbama poslovanja i rezultata novim tržišnim uvjetima kroz unapređenje efikasnosti poslovnih procesa, smanjenju troškova poslovanja te razvoju novih tržišta. Također se nastavlja s već pokrenutim mjerama ušteda, a efekti velikih radnih ulaganja u modernizaciju i optimalizaciju poslovnih procesa očekuju se u idućem razdoblju.

(Hina) xtp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙