FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: UN traži sigurnost za humanitarce u Alepu

Autor: vrad
NEW YORK, 29. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Direktorica za humanitarne operacije UN-a Valerie Amos zatražila je u nedjelju da humanitarne organizacije mogu "sigurno doći" do stanovnika Alepa, na sjeveru Sirije, pod opsadom vladinih snaga.

"Tražim od svih koji sudjeluju u borbama da ne gađaju civile i da humanitarnim organizacijama omoguće siguran pristup stanovnicima koji su se zbog borba našli u okruženju, kako bi im pružili žurnu pomoć", istaknula je Amos u priopćenju.

"Humanitarnim agencijama je jako teško doći do obitelji" koje su izbjegle pred sukobima u Alepu, Hami i u drugim dijelovima zemlje, dodala je.

"Mnogi su se privremeno sklonili u školama i drugim javnim zgradama u sigurnijim područjima" i hitno im trebaju hrana i pitka voda.

Amos je rekla da je u zadnja dva dana dvjestotinjak tisuća ljudi napustilo Alep i okolicu, ali "još se ne zna koliki su ostali zarobljeni u mjestima gdje se borbe nastavljaju".

Pobunjenici su u nedjelju izjavili da su odbili napade sirijske vojske na njihove položaje u Alepu, drugog dana ofenzive zbog koje oporba strahuje od pokolja i traži od UN-a oružje i održavanje izvanredne sjednice.

(Hina) xvrad ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙