FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski ministar: pobunjenici Aleppa će biti pobijeđeni

Autor: mtro
TEHERAN, 29. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Sirijski ministar vanjskih poslova Valid Mualem je na zajedničkoj konferenciji za novinare s iranskim kolegom Alijem Akbarom Salehijem izjavio da će sirijski pobunjenici u Aleppu "bez sumnje biti pobijeđeni".

"Sve protusirijske snage su se okupile u Aleppu u borbi protiv vlade i bez sumnje će ih pobijediti sirijske oružane snage", rekao je Mualem i dodao da se sirijski narod bori uz vojsku protiv pubunjenika.

Vojska od subote ujutro vodi ofenzivu na pobunjenike u Aleppu.

Mualem je optužio Katar, Saudijsku Arabiju, Tursku da sprečavaju završetak sukoba podržavajući pobunjenike kojima dostavljaju oružje.

"Sirija je na meti svjetske urote čiji su agenti zemlje regije", rekao je Mualem.

On je naglasio da su stajališta Irana i Sirije o stanju u Siriji potpuno usuglašena.

Iran, glavni regionalni saveznik režima predsjednika Bashara al-Assada, optužuje zapadne zemlje i neke arapske poput Saudijske Arabije i Katara da politički i vojno podržavaju pobunu.

Arapske i zapadne zemlje su pozvale na Assadov odlazak s vlasti u Siriji gdje je više od 20.000 ljudi poginulo u 16 mjeseci pobune, prema jednoj sirijskoj nevladinoj organizaciji. Zapad i sirijska oporba optužuju Iran da vojno podržava režim u Damasku.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙