FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI vaterpolo: Hrvatska - Grčka 8-6

Autor: sbil
LONDON, 29. srpnja 2012. (Hina) - U prvoj utakmici A skupine olimpijskog turnira vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Grčku s 8-6 (1-2, 2-1, 1-1, 3-1).

Utakmica odigrana u Waterpolo Areni, a sudili su Adrian Alexandrescu iz Rumunjske i Gyorgy Juhasz iz Mađarske.

Hrvatska: Pavić, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 2, Barač, Hinić, Obradović, Vićan

Grčka: Deligiannis, Mylonakis, Miralis 1(1), Kokkinakis, Chatzitheodorou, Theodoropoulos, Afroudakis, Delakas 1, Afroudakis, Fountoulis 2(1), Mourikis 2, Voulgarakis, Karampetsos

Petrci: Hrvatska 0, Grčka 2 (2)

Realizacija igrača više: Hrvatska 8/3, Grčka 9/3

Reprezentacija Hrvatske izborila je prvu pobjedu na olimpijskom turniru koji je započela bez izbornika Ratka Rudića koji je zbog crvenog kartona zarađenog na utakmici protiv Kazahstana u Svjetskoj ligi bio suspendiran pa su umjesto njega susret vodili njegovi pomoćnici Elvis Fatović i Vjekoslav Kobeščak.

Poslije nervoznog prvog dijela u kojem su naši igrači napravili više tehničkih pogrešaka, rezultata je bio izjednačen 4-4, a nitko nije imao prednost ni nakon treće četvrtine susreta. U posljednjih osam minuta naši su ušli promašajem Dobuda, ali su zahvaljujući golovima Dobuda, Boškovića i Sukna stvorili prednost od tri gola i poveli sa 8-5 i rutinirano priveli utakmicu kraju. Naši su dobro igrali u obrani, a sigurnost cijele momčadi davao je odlični vratar Josip Pavić koji je sakupio 14 obrana.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra protiv Španjolske u utorak 31. srpnja u 11,20 sati.

(Hina) xad ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙