FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 28. srpnja

Autor: mvra
ZAGREB, 28. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 28. srpnja:

KORČULA - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović i potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule u prigodi obilježavanja Dana Grada Korčule (11 sati, Kino dvorana Doma kulture). Prije svečane sjednice premijer Milanović razgovarat će s predstavnicima gradske uprave (9,45 sati, Vijećnica Grada Korčule, Trg Antuna i Stjepana Radića 1).

VODICE - Sve lučke kapetanije i njihove ispostave krenut će s četiri broda i 24 brodice u akciju pojačanog nadzora pomorskog prometa u cilju sigurnosti plovidbe. Brodovi osam kapetanija i 72 lučke ispostave u akciju će krenuti istodobno s početkom u 9,30 sati. S broda "Šibenik", šibenske kapetanije akciju će pratiti ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. (S istog broda nadzor pomorskog prometa moći će pratiti novinari i snimatelji. Ukrcavanje je predviđeno na rivi u Vodicama u 9,30 sati). Takve akcije već tradicionalno se provode tijekom pojačanog pomorskog prometa zbog prevencije glisiranja unutar nedozvoljenog područja. Nadzirat će se i plaže i kupališta, koncesijska odobrenja za iznajmljivače plovila, putnička plovila te onečišćenja od strane polovila i njihovih vlasnika. Podršku sudionicima akcije pružat će Služba za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS) koja će im slati dojave o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, prekršajima, neidentificiranim i identificiranih pomorskim objektima i posebice o slučajevima glisiranja preblizu obale.

ZAGREB - Konferencija za novinare HDZ-a na temu "Kolaps u zdravstvenom sustavu" s naglaskom na problem nestašice lijekova i povećavanja listi čekanja, o čemu će govoriti HDZ-ovci Ante Čorušić i Darko Milinović (10 sati, središnjica HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZADAR - Izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom u Zadru će razgovarati s predstavnicima koordinacija HDZ-a u iseljeništvu (10 sati, Hotel Funimation, Falkensteiner, dvorana Bura, Zrinsko-Frankopanska ulica 38). Prije početka sastanka predviđene su izjave predsjednika HDZ-a Karamarka.

SRB - Proslava Dana ustanka naroda Like u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV). Organizatori proslave će u 10,30 sati položiti vijence na mjesnom groblju u Srbu, a središnja proslava uz obraćanje uzvanika, među kojima su najavljeni i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predsjednik SNV-a Milorad Pupovac, počet će u 12 sati. Početak kulturno-umjetničkog programa najavljen je za 13 sati na platou parka Nikola Tesla.

SRB - Protuskup proslavi Dana ustanka naroda Like u organizaciji Anutohtone Hrvatske stranke prava. Sudionici protuskupa su pozvani da se do 10 sati okupe u Bruvnu odakle će u koloni i uz policijsku pratnju krenuti prema Srbu.

PULA - Zatvaranje 59. pulskog Festivala igranog filma i dodjela nagrada (21,30 sati, pulska Arena).

MOTOVUN - Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić nazočit će otvorenju Motovun film festivala (21 sat, Motovun). U neprekidnom nizu filmskih projekcija od pet dana i pet noći od 28. srpnja do 1. kolovoza, u glavnom programu Motovun Film Festivala prikazat će se 22 filma odabranih između stotina naslova recentne svjetske kinematografije. U glavnom programu prikazat će se, među ostalim, film "Raj: Ljubav" austrijskog redatelja Ulricha Seidla, prošlogodišnjeg dobitnika motovunske nagrade "Maverick", "Tajni adut" američkog redatelja Todda Solondza, čiji je film "Sreća" obilježio prvi Motovun film festival te "Danak anđelima" Kena Loacha, što je četvrti put da se neki njegov film prikazuje u Motovunu.

DUBROVNIK - U sklopu dramskog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara premijerno će biti prikazana "Mjesečina za Lady Macbeth" Milana Milišića u režiji Davora Mojaša i izvedbi Studentskog teatra Lero (21,30 sati, Lazareti).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Vesna Krbot

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xtr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙