FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija želi pomorske baze u inozemstvu

Autor: akoz
MOSKVA, 27. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Rusija se nada ustanoviti svoju prvu pomorsku bazu u inozemstvu od sloma Sovjetskog Saveza 1991. godine a kao moguće lokacije razmatra Kubu, Vijetnam i Sejšele, prenijela je u petak agencija RIA izjave zapovjednika ruske ratne mornarice.

Ruska mornarica je posljednjih godina sve prisutnija u svijetu jer Rusija svoje brodove šalje sve dalje u nastojanju da vrati ugled i iskaže moć u svijetu kojime dominira vojska SAD-a.

"Istina je da nastavljamo raditi na osiguravanju baze mornarici van Ruske Federacije", rekao je u razgovoru viceadmiral Viktor Čirkov, prenijela je RIA.

Sudbina jedine preostale ruske pomorske baze van bivšeg SSSR-a, postrojenja za održavanje i opskrbu u Tartusu u Siriji, neizvjesna je zbog sukoba u toj zemjli.

Čirkov je rekao da Rusija "radi na pitanju lokacija za materijalnu i tehničku podršku na teritoriju Kube, Sejšela i Vijetnama", izvijestila je RIA. Viceadmiralov izbor riječi, međutim, sugerira da postrojenja u tim zemljama ipak ne bi bile pomorske baze u punom razmjeru.

(Hina) xakoz ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙