FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Policija će provjeriti snimku Jankovićeve vožnje

Autor: lfia
LJUBLJANA, 26. srpnja 2012.(Hina) - Slovenska policija priopćila je u četvrtak da će ispitati amatersku video-snimku, objavljenu na jednom portalu, koja navodno dokazuje da je ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković prošlog tjedna autocestom iz Kopra prema Ljubljani na nekim dionicama vozio svoj mercedes brzinom od 200 kilometara na sat.

Budući da se za utvrđivanje prekoračenja propisane brzine u prometu u službenom postupku ne mogu koristiti snimke napravljene amaterskom kamerom iz drugih vozila koji s prekršiteljima voze paralelno, nego samo službeni i ovjereni radari ili snimke državne agencije za autoceste, Jankoviću ne prijeti kazna za prebrzu vožnju, nego će se pokušati utvrditi je li prilikom vožnje kršio neke druge propise, poput propisane udaljenosti od drugih vozila ili prelaska iz jedne prometne trake u drugu bez korištenja pokazivača smjera, pojasnila je policija u priopćenju, navevši da o predmetu još prikuplja informacije.

Snimku prebrzog mercedesa na autocesti Koper - Ljubljana, u kojemu je navodno bio Janković sa suprugom Marijom, objavio je internetski tabloid "Požar report", tražeći da se slučaj ispita.

Janković je predsjednik stranke Pozitivna Slovenija (PS), s kojom nakon pobjede na lanjskim parlamentarnim izborima nije uspio sastaviti vladajuću koaliciju, pa se nakon novih izbora za gradsku vlast u Ljubljani vratio na gradonačelnički položaj.

(Hina) xfl ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙