FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkazan Barenboimov koncert u istočnom Jeruzalemu

Autor: vrad
RAMALLAH, 26. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Koncert orkestra Daniela Barenboima koji se 31. srpnja trebao održati u istočnom Jeruzalemu otkazan je na neodređeno vrijeme zbog palestinskih prosvjeda, rekao je u srijedu UN-ov posebni izaslanik za Bliski istok Robert Serry.

Takav događaj je "stanovita normalizacije (stanja), a u isto vrijeme se prava Palestinaca i dalje zanemaruju", rekao je palestinski čelnik Rasem Ebidat, koordinator u Radnom odboru za istočni Jeruzalem.

West-East Divan Orchestra koji čine izraelski, palestinski i glazbenici iz susjednih arapskih zemalja a osnovali su ga Daniel Barenboim i pokojni sveučilišni profesor, Palestinac Edward Said, trebao se održati na Maslinskoj gori. Inicijativu su svesrdno poduprli UN i njegov posebni izaslanik za to područje.

"Umjesto da bude pokrovitelj koncerta na Maslinskoj gori Serry bi trebao zatražiti od Izraela da prekine s otimačinom palestinske zemlje i s gradnjom naselja i baza u njima", negodovao je Ebidat.

Serry je u priopćenju ocijenio pak da bi koncert "poslao snažnu poruku da i Palestinci moraju moći uživati svoja kulturna prava u Jeruzalemu za koji UN smatra da treba biti otvorena prijestolnica dviju država koje će u miru i sigurnosti živjeti jedna pokraj druge".

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙