FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: Zbog izgreda sa zastavom kasnila ženska nogometna utakmica

Autor: vrad
GLASGOW, 25. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Početak ženske nogometne utakmice između Kolumbije i Sjeverne Koreje na Olimpijskim igrama u srijedu u Glasgowu kasnio je više od sata zbog problema sa sjevernokorejskom zastavom, javlja agencija France Presse.

Utakmica koja je bila zakazana za 19.45 sati (20.45 sati po srednjoeuropskom vremenu) počela je u 20.50 sati pošto su sjevernokorejske nogometašice u znak prosvjeda izašle s terena kada su na golemim zaslonima na stadionu opazile južnokorejsku umjesto sjevernokorejske zastave.

"Južnokorejska zastava bila je pokazana na golemom zaslonu umjesto zastave Sjeverne Koreje", rekao je organizacijski odbor u kratkom priopćenju nakon jednosatnog kašnjenja. "Riječ je dakako o pogrješci i mi se ispričavamo ekipi i (sjevernokorejskom) Nacionalnom olimpijskom odboru. Učinit ćemo sve da se to više ne dogodi".

Međunarodni olimpijski odbor napominje da videoisječci na zaslonima nisu u njegovoj nadležnosti, već organizacijskog odbora i da se promjene snimaka na zaslonu trebaju obavljati iz Londona.

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙