FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grupa AD Plastik: neto dobit 36,3 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 25. srpnja 2012. (Hina) - Grupa AD Plastik u prvom je polugodištu ostvarila neto dobit od 36,3 milijuna kuna, što je pad za 4,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća AD Plastika objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi grupe u prvom polugodištu iznosili 426,8 milijuna kuna, što je porasta za 9,3 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su povećani za 4,6 posto, na 380,5 milijuna kuna.

Ukupni su rashodi pak porasli za 11 posto, na 386,8 milijuna kuna.

Iz AD Plastika kao najvažnije razloge smanjenja neto profitne marže navode operativne troškove u novim akvizicijama prisutnim od početka godine, dok su njihovi prihodi krenuli od srpnja (Mladenovac u Srbiji) ili će krenuti od kolovoza (Kaluga u Rusiji) te slabljenje ruske rublje u odnosu na euro u drugom kvartalu za oko 5,5 posto.

Kao ciljeve za ovu godinu u grupi navode ostvarenje neto dobiti minimalno na razini prošle godine, početak serijskih isporuka po novim projektima, kompletnu efikasnu integraciju novih lokacija u Srbiji i Rusiji u poslovni sustav AD Plastik grupe na svim razinama, redovnu kontrolu poslovnih planova svih društava grupe te brzo usklađivanje troškova sa prihodima.

Također navode pokretanje investicijskog ulaganja AD Plastika u nekretnine i opremu, nužnih za uspješnu realizaciju projekta Edison (serijska proizvodnja planirana je početkom 2014.), te u rujnu početak isporuka dijelova interijera i eksterijera za proizvodnju novog Dacia Logana 2 u rumunjskom Pitestiu (EAPS).

Konsolidirani izvještaj grupe, uz matično društvo AD Plastik d.d. Solin, obuhvaća i ADP Kaluga Rusija, ZAO PHR Togliatti Rusija, AD Plastik d.o.o. Slovenija, ADP Mladenovac Srbija i SG Plastik d.o.o Solin.

Krajem lipnja grupa je zapošljavala 2.545 radnika, od čega njih 824 u matičnom društvu, AD Plastik d.d. Solin.

Inače, krajem prošlog tjedna došlo je i do promjene na čelu AD Plastika, dugogodišnji čelni čovjek te tvrtke Josip Boban se, nakon što mu je istekao mandat, povukao s mjesta predsjednika Uprave, a preuzeo je dužnost predsjednika Nadzornog odbora, uz to predsjednika nadzornih odbora društava kćeri te poslove savjetnika Uprave za strateška pitanja.

Nadzorni je odbor na sjednici održanoj 19. srpnja za predsjednika Uprave AD Plastika imenovao dotadašnjeg člana Uprave Mladena Peroša, a za članove Uprave ponovno su imenovani Katija Klepo i Ivica Tolić.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙