FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ban Ki-moon stigao u posjet Makedoniji

Autor: dmus
ZAGREB, 24. srpnja 2012. (Hina) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon u utorak navečer stigao je u Ohrid u službeni posjet Makedoniji u sklopu turneje po jugoistočnoj Europi tijekom koje će obići sve zemlje nastale raspadom bivše SFRJ.

U ohridskoj zračnoj luci Bana je dočekalo izaslanstvo na čelu s makedonskom ministricom kulture Elizabetom Kančeskom-Milevskom, u čijoj pratnji se prvi čovjek Svjetske organizacije potom uputio u rezidencijalnu vilu "Biljana", gdje mu je domaćin, makedonski predsjednik Đorge Ivanov, upriličio svečanu večeru.

Ivanov i Ban u srijedu će imati odvojeni sastanak, poslije čega će glavni tajnik UN razgledati kulturno-povijesne znamenitosti Ohrida, jednog od samo 28 mjesta na svijetu koje je na UNESCO-ov popis zaštićene svjetske baštine uvršteno i kao kulturno i kao prirodno bogatstvo.

Ban Ki-moon nakon toga će se uputiti u Skoplje, gdje će se sastati s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim i obratiti se zastupnicima u parlamentu.

Glavni tajnik UN u srijedu će se iz Makedonije uputiti u BiH, gdje će završiti obilazak jugoistoka Europe tijekom kojeg je posjetio i Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Kosovo.

(Hina) xdam ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙