FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kreditna banka Zagreb i HAMAG Invest potpisali sporazum o suradnji

Autor: tper
ZAGREB, 23. srpnja 2012. (Hina) - Kreditna banka Zagreb (KBZ) izvijestila je danas da je krajem prošlog tjedna s HAMAG Investom potpisala Sporazum o poslovnoj suradnji kojim ta banka postaje sudionik jamstvenih programa HAMAG-a.

Kreditna banka Zagreb će svojim klijentima, koji nisu u mogućnosti ponuditi adekvatne instrumente osiguranja plasmana, omogućiti povoljnije uvjete financiranja, uz jamstvo HAMAG Investa kao kvalitetnog instrumenta osiguranja. Subjekti malog gospodarstva će prilikom financiranja tekućeg poslovanja, investicija ili ulaganja u nove poslove lakše dolaziti do potrebnih sredstava, uz niže kamatne stope i povoljnije naknade, navodi se u priopćenju.

Sporazum je u ime Kreditne banke Zagreb potpisao zamjenik predsjednika Uprave Ivan Dropulić, a u ime HAMAG Investa predsjednik Uprave Darko Liović.

Dropulić ističe kako su svjesni da je glavni pokretač razvoja svakog modernog gospodarstva malo i srednje poduzetništvo, a kako bi osigurali nastavak trenda kvalitetnog rasta i razvoja banke, suradnja s Hamag Investom pozitivan je iskorak u postizanju tog cilja.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave HAMAG Investa Darka Liovića koji ističe kako se potpisivanjem sporazuma s poslovnim bankama te odobravanjem prvoklasnih jamstava čini značajan iskorak u osiguravanju kvalitetnog kolaterala poduzetnicima s dobrim projektima.

Uspoređujući broj pristiglih zahtjeva za izdavanjem jamstva prije početka zaključivanja sporazuma s poslovnim bankama i danas, kada smo ovakav sporazum potpisali s ukupno 10 banaka, možemo s optimizmom najaviti početak oporavka malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Hrvatskoj, kaže Liović.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙