FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama na komemoraciji u Aurori

Autor: amat
DENVER, 23. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama u nedjelju je otputovao u Colorado kako bi ponudio nadu i utjehu žrtvama napadača koji je u kinu u Aurori, predgrađu Denvera, u petak ubio 12 i ranio 58 osoba.

Nakon što se privatno sastao s obiteljima poginulih Obama je kazao da je slušao priče o onima koji su ubijeni i onima koji su riskirali svoje živote kako bi pomogli drugima. "Oni nas uvjeravaju da će nakon tame doći svjetliji dan", rekao je Obama u sveučilišnoj bolnici u Aurori, prepričavajući priču o mladoj ženi koja je zaustavila krvarenje ranjenom prijatelju jednom rukom, a drugom, istovremeno, mobitelom pozivala pomoć.

Nakon što je pravda zadovoljena sjećanje će se fokusirati na žrtve, a ne napadača, kazao je Obama. U televizijskom obraćanju nakon sastanka s obiteljima rekao je da ih nacija gleda i s njima dijeli njihovu tugu. Prije komemoracije u Aurori poručio je da će "cijela zemlja danas biti tamo u molitvi i razmišljanju".

U tom je gradu iznikao improvizirani spomenik, dok su diljem zemlje u nedjelju Amerikanci oplakivali mrtve i odavali počast onima koji su spasili druge te raspravljali bi li kontrola naoružanja spriječila slične tragedije.

Maskirani i naoružani napadač koji je ubio 12 ljudi na ponoćnoj premijeri novog filma o Batmanu je 24-godišnji James Eagan Holmes. Nakon što je uhićen i odveden u čeliju Holmes, prema pisanju američkih medija, nije pokazivao kajanje, a u izoliranoj čeliji se ponašao iracionalno.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙