FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O izgradnji prometne mreže na čvoru Rijeka

Autor: hsup
RIJEKA, 20. srpnja 2012. (Hina) - Predstavnici Primorsko-goranske i Istarske županije, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka-Zagreb i BINA-Istre danas su održali radni sastanak o izgradnji prometne mreže na području cestovnog čvora Rijeka.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za medije, razgovaralo se o spoju Istarskog ipsilona, tj. druge cijevi tunela Učka na riječku obilaznicu, o pristupnoj cesti Vranja-Lupoglav i obilaznici Lupoglav.

Kako su naveli iz Primorsko-goranske županije, koja je bila domaćin sastanka, cilj je prostorno i prometno zaokruživanje mreža autocesta na području Primorsko-goranske županije kako bi se omogućilo vođenje međunarodnog prometa u obilaznom kontinuitetu oko grada Rijeke.

Na sastanku je obavljena i primopredaja dokumentacije između Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta za cestu DC 427 tj. cestu čvor Marčelji-Viškovo-čvor Rujevica.

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić kazao je uoči sastanka da su svi prometni pravci, i cestovni i željeznički, izuzetno važni za gospodarski razvoj.

Naveo je da će se na sastanku razgovarati i oko drugih projekata vezanih za trogodišnje planiranje, koji bi se trebali ostvariti na području te županije.

Vujić je još rekao da bi bez modernizacije i izradnje nove pruge te bez rješavanja zaobilaznih cesta došlo do velikog prometnog zagušenja u Rijeci te ograničavanja razvoja riječke luke i drugih gospodarskih djelatnosti u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙