FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stefan Milenkovich nastupio na terasi hotela Milenij

Autor: dsil
RIJEKA, 19. srpnja 2012. (Hina) - Stefan Milenkovich uz pratnju Srebrenke Poljak na glasoviru večeras je koncertom nazvanim "Magija žica" otvorio ciklus od pet koncerata na terasi hotela Milenij u Opatiji ovoga ljeta.

Milenkovich je za ovaj koncert odabrao neka od najpopularnijih djela za violinu i glasovir. Izveo je Sonatu za violinu i glasovir br. 6 u e-molu i Concerto br 2. u h-molu N. Paganinija, "Malaguenu" i "Zigeunerweisen" te "Carmen Fantasy" P. de Sarasatea, "Meditaciju" P. I. Čajkovskog, "Tzigane - Rhapsodie de Concert" M. Ravela i Ciaconnu u g-molu T. A. Vitalija.

Stefan Milenkovich je glazbenu karijeru počeo s pet godina, a u dobi od 16 godina je već održao više od 1000 samostalnih koncerata te pobjeđivao i nastupao u finalima međunarodnih violinskih natjecanja širom svijeta. Profesor je violine na Sveučilištu Illinois u SAD.

Ljetni program na terasi Milenija nastavit će se narednih četiri tjedna svakog četvrtka i to nastupima riječkog zbora Putokazi, beogradskog Alfa dua, grupe Abbazia s pjesmama švedske grupe ABBA te večeri swinga na kojoj će svirati Sharf club.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙