FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bucina: Upozoravao sam da će moj opoziv dovesti u pitanje funkcioniranje aerodroma

Autor: vvar
VARAŽDIN, 19. srpnja 2012. (Hina) - Pošto je Skupština trgovačkog društva Varaždin Airporta smijenila direktora te tvrtke Marija Bucinu, zbog čega je privremeno zatvorena varaždinska zračna luka, priopćenjem se oglasio i Bucina, koji navodi da je gradske čelnike upozoravao da će njegov opoziv "dovesti u pitanje funkcioniranje aerodroma".

Bucina u priopćenju kaže da ga je u ponedjeljak komunalni pročelnik Vlado Vlašić pozvao u Gradsku vijećnicu gdje mu je, kako tvrdi, bez najave uručena odluka o opozivu na dužnost člana uprave Varaždin Airporta, koja stupa na snagu odmah.

"Unatoč mojim upozorenjima de će se takvim postupkom dovesti u pitanje normalan rad i funkcioniranje Aerodroma 'Varaždin', gradonačelnik Goran Habuš je rekao da nema više vremena za čekanje i da je on tako odlučio", ističe Bucina. On i još nekoliko osoba nakon toga dali su ostavke na odgovorne dužnosti, navodi Bucina i dodaje da je on još zaposlenik Aerodroma 'Varaždin' te da obavlja poslove prema ugovoru o radu.

Također ističe da su netočne insinuacije koje grad "plasira u medijima da je rad odgovornih osoba reguliran ugovorom o radu. "Ugovor o radu propisuje točno određen broj radnih sati na tjedan koje radnik provodi na određenim poslovima, a odgovorna osoba je imenovana odlukom uprave društva i njezina odgovornost traje sve vrijeme rada aerodroma", navodi Bucina.

Komentirajući navode iz grada da su neki od razloga za njegovu smjenu "loši poslovni rezultati koji su kulminirali lanjskim negativnim saldom od oko 700 tisuća kuna", Bucina je ustvrdio kako nisu točni jer nemaju veze s redovitim i operativnim poslovanjem, nego s izvanrednim rashodima koji su u ovlasti grada Varaždina. Dodao je da je njegovim radom operativno poslovanje dovedeno "u apsolutno pozitivno".

Pri imenovanju Danijela Borovića na mjesto člana uprave društva gradonačelnik Goran Habuš nije poštovao ugovor o zajedničkom ulaganju u Varaždin Airport, sklopljen između grada Varaždina i tvrtke Winaira jer, navodi Bucina, procedura imenovanja nije usklađena s Winairom.

Pošto je Skupština trgovačkog društva Varaždin Airporta smijenila dosadašnjeg direktora te tvrtke Marija Bucinu, na čije je mjesto u utorak postavljen Danijel Borović, ostavke je dalo i troje zaposlenika koji su bili odgovorne osobe za funkcioniranje aerodroma. O tome je obaviještena Agencija za civilno zrakoplovstvo, a inspekcija je u utorak zatvorila varaždinski aerodrom dok se ne ispune svi uvjeti za siguran zračni promet. Iz grada su jučer priopćili da će taj problem biti riješen za nekoliko dana, kada će biti imenovane druge odgovorne osobe.

(Hina) xvvar ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙