FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski državni vrh uputio sućut izraelskim čelnicima

Autor: nbar
ZAGREB, 19. srpnja 2012. (Hina) - Hrvatski državni vrh uputio je izraelskim čelnicima izraze sućuti zbog terorističkog napada na autobus izraelskih turista u bugarskom gradu Burgasu, u kojem je poginulo šest Izraelaca, jedan Bugar i napadač.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović tim je povodom uputio poruku sućuti predsjedniku Države Izrael Shimonu Peresu.

"Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo ovaj stravičan barbarski čin i ujedno iskazujemo duboku solidarnost s izraelskim narodom. Molim Vas da izraze naše najiskrenije sućuti prenesete obiteljima žrtava ovog tragičnog događaja kao i svim građanima prijateljske Države Izrael", stoji u poruci sućuti predsjednika Josipovića.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je predsjedniku izraelskoga Knesseta Reuvenu Rivlinu izraze sućuti za stradale u terorističkom napadu na autobus s izraelskim putnicima u Bugarskoj.

"U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem Vam izraze sućuti zbog stradanja nedužnih civila te najoštrije osuđujem užasavajući teroristički čin. Obiteljima poginulih i ranjenih izražavamo podršku u ovim bolnim trenucima", poručio je Leko.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić uputila je izraze sućuti izraelskom ministru vanjskih poslova Avigdoru Liebermanu i bugarskom ministru vanjskih poslova Nikolaju Mladenovu u povodu eksplozije autobusa na aerodromu u bugarskom gradu Burgasu.

Upućujući izraze sućuti u svoje osobno ime i u ime MVEP-a, šefica hrvatske diplomacije oštro je osudila napad na nedužne civile te ponovila "potrebu nužne i neodložne potrebe borbe protiv terorizma i ekstremizma".

U svojim je porukama ministrica izrazila sućut obiteljima i bliskima nedužnih žrtava i ozlijeđenih.

Napad na autobus koji je prevozio izraelske turiste počinjen je u srijedu u zračnoj luci Burgas na Crnome moru. Osim napadača samoubojice, čiji identitet još nije poznat, smrtno je stradalo šest izraelskih turista i bugarski vozač autobusa. Tridesetak osoba je ranjeno, a dvije među njima su u bolnici u stanju kome.

(Hina) xnab ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙