FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarski predsjednik tvrdi da Mossad nije upozorio na napad

Autor: vmrs
SOFIJA/ZAGREB/, 18. srpnja 2012. (Hina) - Bugarske vlasti sastale su se prije mesec dana s predstavnicima izraelske obavještajne službe Mossada, ali ništa nije upućivalo na napad koji se dogodio u srijedu, rekao je bugarski predsjednik, prenosi Sofijska novinska agencija.

Predsjednik Rosen Plevneliev koji je odmah otišao na mjesto eksplozije autobusa s izraelskim turistima, naglasio je da su bugarske vlasti poduzele sve odgovarajuće mjere za spašavanje žrtava.

Po njegovim riječima, Bugarska dobro komunicira s izraelskim službama i ozbiljno bi reagirala da je bilo kakvih obavještajnih podataka koji bi upućivali na mogućost ovakva napada. "Taj napad ne znači da je Bugarska opasno mjesto za turiste", dodao je.

Zamjenik izraelskog ministra vanjskih poslova Danny Ayalon rekao je na izraelskoj televiziji Channel 2 da nije bilo nikakva upozorenja, no stručnjak za protuterorizam Boaz Ganor rekao je da su najvjerojatnije krivci Iran i Hezbolah. On drži da sve upućuje na njih. Osim toga, on spominje i da je prije nekoliko dana na Cipru uhićen Hezbolahov operativac koji je navodno pripremao sličan napad.

"To je vjerojatno paralelna operacija i vjerojatno nije posljednja u nizu", rekao je, a prenosi Time.com. "Sve to izgleda kao Hezbolah, Iran ili kombinacija njih dvaju", dodao je.

Russia Today objavio je kako je Hezbolahov predstavnik za libanonski list na arapskome Al Nashru odbacio bilo kakvu umiješanost kao "smiješnu". "Naš pokret ne bori se protiv turista", rekao je.

(Hina) xvm ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙