FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar zdravlja posjetio Specijalnu bolnicu u Daruvaru

Autor: ggaz
DARUVAR , 18. srpnja 2012. (Hina) - Ministar zdravlja Ranko Ostojić izjavio je nakon posjeta Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju "Daruvarske toplice" kako će se vrlo brzo pokušati riješiti uska grla čekanja na liječenje i rehabilitaciju u toplicama.

"U rujnu i listopadu ćemo mrežu postelja u toplicama znatno promijeniti jer su naš prvi posao pacijenti", rekao je ministar Ostojić, dodajući da je u strategiji razvoja zdravstva, koja je na javnoj raspravi, jedan od ključnih dijelova zdravstveni turizam.

Također je rekao kako je Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Daruvaru prošle godine imala višak prihoda nad rashodima 1.021.000 kuna jer se 45 posto prihoda ostvaruje izvan Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje.

"Ovdje valja naglasiti odličnu suradnju lokalne uprave i bolnice, što je rezultiralo da Daruvarske toplice uđu u prestižnu mrežu europskih gradova s liječenjem termalnim vodama, u čemu je puno pomogao grad Daruvar iako lokalna uprava nije imala nikakvu zakonsku obvezu", rekao je ministar Ostojić, ističući da će se zato novim zakonskim rješenjima omogućiti i gradovima da budu osnivači i vlasnici zdravstvenih ustanova, što bi za gradove koji žele razvijati zdravstveni turizam bilo iznimno važno.

Ministar Ostojić obišao je i daruvarsku ispostavu Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i ispostavu Zavoda za hitnu službu i Termalni vodeni park..

Rekao je kako je za pacijente i za organizaciju zdravstvene ustanove dobro da su sve službe na istome mjestu, i liječnici obiteljske medicine sa svim popratnim službama i Zavod za hitnu medicinu.

(Hina) xggaz ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙