FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sven Goran Eriksson podržao Sportske igre mladih

Autor: pgas
SPLIT, 16. srpnja 2012. (Hina) - U Splitu je danas počeo završni, to jest finalni dio 16. sportskih igara mladih na kojima će do 30. kolovoza sudjelovati oko 5.000 djece i mladih iz svih hrvatskih županija od ukupno njih 80.000 koliko ih je ove godine bilo obuhvaćeno tim igrama diljem Hrvatske.

Tim povodom u Splitu je danas boravio i ambasador Sportskih igara mladih poznati švedski nogometni stručnjak Sven Goran Eriksson te izrazio potporu ovim igrama nazvavši ih "plemenitom akcijom".

"Iznimno je važno da se djeca na ovaj način međusobno druže i upoznaju, a tko zna možda netko od njih postane i pravi olimpijac", rekao je Eriksson.

U povodu završnog dijela ovih igara, koje će se održati na splitskom području, danas su na splitskom željezničkom kolodvoru predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić i i predsjednik uprave HŽ putnički promet Damir Grgić potpisali sponzorski ugovor po kojem će Hrvatske željeznice (HŽ) besplatno u Split prevesti sudionike iz svih krajeva Hrvatske.

"Sretni smo što ćemo na završna natjecanja u Split prevesti četiri tisuće djece i mladih", rekao je Grgić.

Zdravko Marić je istaknuo kako je u ova teška vremena danas potpisani sponzorski ugovor jako važan, jer se bez njega, kako je rekao "jednostavno ne bi moglo".

Dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić je izrazio zadovoljstvo što su Sportske igre mladih, koje su, kako je rekao, poprimile "svjetske razmjere", potekle iz splitsko-dalmatinske županije.

Na završnom natjecanju 16. Sportskih igara mladih u Splitu održat će se natjecanja u malom nogometu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, šahu, uličnoj košarci, badmintonu, odbojci i odbojci na pijesku.

(Hina) xpgas yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙