FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko primio novu veleposlanicu Belgije

Autor: vmrs
ZAGREB, 16. srpnja 2012. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko iskoristio je nastupni posjet belgijske veleposlanice Nancy Rossignol kako bi zahvalio na belgijskoj potpori hrvatskim pristupnim pregovorima za članstvo u Europskoj uniji, priopćeno je u ponedjeljak iz Sabora.

Leko je izrazio zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima Hrvatske i Belgije, bez otvorenih pitanja, što se odrazilo i na činjenicu da se Belgija tijekom pristupnog procesa zalagala za vrednovanje individualnih postignuća zemalja kandidatkinja za članstvu u Europskoj uniji.

"Proces ratifikacije ide dobrom dinamikom tako da je dosad 12 zemalja ratificiralo Pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom", rekao je Leko i dodao kako će Hrvatska uložiti sve potrebne napore kako bi ispunila sve potrebne uvjete za dovršetak ratifikacijskog procesa u preostalim zemljama članicama.

"Uvjereni smo da je naš ambiciozni plan ostvariv do predviđenog roka, 1. srpnja 2013. S obzirom na složenost postupka ratifikacije u Kraljevini Belgiji, pozdravili bismo kada bi i Belgija počela postupak ratifikacije (...). Stoga predlažemo nastavak intenzivnije parlamentarne suradnje kako bi Hrvatska stekla potrebno iskustvo jedne stare demokracije poput belgijske", istaknuo je Leko.

Potpredsjednik Sabora Leko podsjetio je na otvoreni poziv upućen predsjedniku belgijskog Federalnog parlamenta te je izrazio želju da se taj posjet ostvari prije ratifikacije kako bi Hrvatska imala dovoljno vremena da obrazloži sve aspekte pristupanja EU, a što bi ujedno bila dobra prilika za dogovor sveobuhvatne suradnje parlamentarnih radnih tijela, kaže se u priopćenju.

Veleposlanica Rossignol poduprla je ideju parlamentarne suradnje na svim razinama i izrazila nadu da će ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora u Belgiji proteći bez poteškoća.

(Hina) xvm/xpp ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙