FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 13. srpnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Roger Waters ove je godine zaradio 158,1 milijun dolara od prodaje ulaznica za svoju koncertnu turneju "The Wall Live", nadmašivši time Brucea Springsteena i Madonnu, vječne lidere popisa najplaćenijih koncertnih glazbenika. Waters, bivši član Pink Floyda čiji je album "The Wall" krajem sedamdesetih godina bio veliki hit, prodao je više od 1,4 milijuna ulaznica diljem svijeta od početka godine, navodi specijalizirani časopis "Pollstar". Na drugome mjestu s velikim zaostatkom nalazi se Springsteenova turneja "Wrecking Ball", koja je počela u ožujku, sa zaradom od 79,9 milijuna dolara, dok je Madonna od ulaznica zaradila 42 milijuna dolara. Na koncertnim turnejama nalaze se i Lady Gaga, Coldplay i Paul McCartney, što je doprinijelo rekordnoj prodaji od 18,6 milijuna ulaznica za sto najvećih koncerata u SAD-u, čime je uprihođena ukupno 1,1 milijarda dolara.

WASHINGTON - Američke vlasti vratile su Peruu 14 ukradenih slika i drugih artefakta, među kojima četiri arheološka predmeta starija od 2000 godina. Dužnosnici Ureda za imigracije i carine predali su predmete na svečanosti u peruanskom veleposlanstvu u Washingtonu. Peruanski predmeti pronađeni su u sklopu istraga u New Yorku, Zapadnoj Virginiji, Delawareu i Teksasu. Među vraćenim artefaktima su i vjerska slika iz 18. stoljeća iz Cusca, keramička posuda kulture Moche, te brončani ceremonijalni bodež koji se koristio prije vremena Inka, objavile su američke vlasti.

WASHINGTON - Pacijenti se uglavnom ne žele suprotstaviti mišljenju svoga liječnika oko terapije ali će zato nakon odlaska iz ordinacije zanemariti njegove upute, pokazalo je američko istraživanje po kojem bi najveći dio pacijenata želio imati utjecaj na odabir liječenja. U sklopu istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Archives of Internal Medicine, anketirano je 1340 odraslih osoba koje su pozvane da zamisle da pate od nekog oblika bolesti srca i nakon toga su se morale izjasniti na koji način žele biti uključene u odluke o vlastitu liječenju. Oklijevanje ili čak i strah od protivljenja liječničkoj preporuci predstavljaju veliku zapreku donošenju zajedničke odluke i oni su podjednako prisutni u svim obrazovnim strukturama, kaže Dominick Frosch iz Palo Alto Medical Foundation Research Intitute i Sveučilišta Kalifornija u Los Angelesu.

NEW YORK - Tinejdžeri koji gledaju mnogo filmova s likovima koji puše imaju veće izglede početi pušiti, pokazalo je novo američko istraživanje objavljeno u časopisu Pediatrics. "Što više to gledaju to više počinju uviđati načine na koje pušenjem mogu više sličiti na filmske zvijezde", kaže je James Sargent s medicinskog fakulteta Geisei u New Hampshireu. Sargant i njegov tim uspoređivali su broj likova koji su pušili u filmovima i njihovu gledanost te anketirali tinejdžere u dobi od 10 do 14 godina i utvrdili da su tinedžeri koj su gledali filmove u kojima se više pušilo imali veću vjerojatnost sami početi pušiti.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙