FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDS ZAMP pozdravlja novu EU direktivu o kolektivnom ostvarivanju prava

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 12. srpnja 2012. (Hina) - Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) ZAMP pozdravlja novu EU direktivu o kolektivnom ostvarivanju prava kojom će se ujednačiti rad europskih društava za kolektivno ostvarivanje prava na dobrobit svih autora, priopćeno je danas iz tog društva.

"HDS ZAMP pozdravlja inicijativu Europske komisije za usklađivanjem pravila kojima se na području jedinstvenog tržišta EU regulira rad društava za kolektivno ostvarivanje autorskih prava te promovira online licenciranje glazbenih djela", navodi se u priopćenju HDS ZAMP-a i dodaje da je HDS ZAMP već usklađen s većinom prijedloga Europske komisije, posebice onih koji se odnose na transparentnost poslovanja.

"Vjerujemo da će ova Direktiva pridonijeti razvoju ostvarivanja prava autora na jedinstvenom europskom tržištu", navode iz ZAMP-a napominjući da ih je CISAC (Međunarodna udruga društava autora i skladatelja) svrstao u skupinu najusklađenijih društava u svijetu, prema načinu poslovanja i njihovoj primjeni.

"Društva autora diljem svijeta prepoznaju potrebu za učinkovitim pravilima regulacije njihova poslovanja, a krovna međunarodna organizacija tih društava – CISAC – već je prije usvojila i primijenila tzv. Profesionalna pravila i najbolje metode kako bi osigurala da društva djeluju pod najvišim standardima poslovnog upravljanja, poslovne efikasnosti i financijske transparentnosti. Ova pravila sasvim su u skladu ili čak premašuju kriterije Europske komisije", navodi se u priopćenju.

Glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec, koji je ujedno i predsjednik Europskog vijeća CISAC-a koje okuplja osamdesetak društva iz Europe koja se bave ostvarivanjem autorskog prava s područja glazbe, književnosti, filma itd. istaknuo je da je politika poslovanja HDS ZAMP-a stalno unapređenje poslovanja i podizanje kvalitete rada.

"Direktiva Europske komisije ujednačit će rad europskih društava za kolektivno ostvarivanje prava na dobrobit svih autora. HDS ZAMP uvijek je spreman prihvatiti najbolje standarde i metode kako bi osigurao najefikasniju platformu za očuvanje i promociju autorskih prava. S većinom prijedloga Europske komisije, posebice onih koji se odnose na transparentnost poslovanja, već smo od ranije usklađeni, a svaku inicijativu koja pridonosi razvoju našeg poslovanja, pa tako i ovu, iskreno pozdravljamo", rekao je glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec.

(Hina) xpp/xlbak ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙