FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Portugalski liječnici u štrajku

Autor: bnov
LISABON, 12. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Portugalski liječnici nastavili su četvrtak štrajk protiv mjera vladinih mjera štednje koje zahtijevaju portugalski vjerovnici u zamjenu za financijski paket spasa usvojen prošle godine.

Kao i u srijedu, prvog dana štrajka, bolnice i domovi zdravlja, posebice u glavnom gradu, imali su znatno manju posjećenost nego obično i tek su rijetki pacijenti čekali na eventualni pregled. Osigurana je minimalna medicinska usluga, poput one kakva se može dobiti nedjeljom i praznicima.

Sindikati su ocijenili da je štrajku pristupilo 90 posto liječnika u srijedu i nadali su se još većem odazivu drugog dana štrajka. U srijedu se oko 4000 liječnika odjevenih u bijele kute okupilo i prosvjedovalo ispred zgrade ministarstva zdravstva u Lisabonu.

"Radi se o najvećem štrajku liječnika ikada organiziranom u Portugalu", rekao je novinarima Mario Jorge Neves, čelnik Saveza liječnika.

Kako bi smanjila troškove u zdravtsvu, portugalska vlada odlučila je ograničiti prekovremene sate i naknade za lijekove, te zatvoriti neke službe.

(Hina) xbnš ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙