FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 11. srpnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Slavni britanski glumac Peter O'Toole, poznat po ulogama u klasičnim filmovima poput "Lawrence od Arabije", objavio je da se povlači sa kazališne i filmske scene. "Vrijeme je da bacim ručnik u ring. Da se povučem sa filma i pozornice. Žar je nestao i neće se više vratiti", poručio je O'Toole (79) koji živi u Londonu preko svog predstavnika za javnost Billa Augustina u New Yorku. Glumac kaže da mu je karijera, tijekom koje je bio osam puta nominiran za Oscara a nijednom ga nije dobio, donijela podršku javnosti, emocionalnu ispunjenost i materijalnu sigurnost. "Zbližila me sa dobrim ljudima s kojima sam dijelio neizbježnu sudbinu svih glumaca: uspone i padove". Kaže da sada vrijeme provodi u pisanju treće knjige memoara.

OTTAWA - Drevni psi naučili su živjeti u čoporu prije oko osam milijuna godina kako bi mogli loviti krupniji plijen, napominju znanstvenici koji time objašnjavaju i zašto psi vole meso i kosti. Evolucija njihovih čeljusti postupno je pretke današnjih vukova ali i naših kućnih ljubimaca pretvorila u hipermesoždere. Svoje nalaze je dr. Joao Munoz-Doran predstavio na prvom zajedničkom kongresu evolucijske biologije u kanadskoj Ottawi. On i njegove kolege s kolumbijskog nacionalnog sveučilišta napravili su pseće "obiteljsko stablo" s odnosima između više od 300 vrsta pasa. Pretci današnjih vukova pripadaju hipermesožderima. Analiza skupine znanstvenika pokazala je da su se obilježja lubanje svojstvena vukovima, snažni mišići čeljusti i veći očnjaci, prvo počela razvijati kada su njihovi pretci počeli loviti u skupinama.

LONDON - Jedna od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji pronađena je mrtva u zapadnom Londonu, izvijestio je BBC. Tijelo Eve Rausing, članice obitelji koja stoji iza carstva Tetra Pak ambalaže, navodno je pronađeno u kući u ulici Cadogan Place, u četvrti Belgravia. Smrt se tretira kao neobjašnjena. Glasnogovornik Scotland Yarda je rekao da je 49-godišnji muškarac pritvoren u vezi s njezinom smrću i na temelju sumnje za posjedovanje droge. Policija je priopćila kako je pretraživala stanove i pronašla tijelo Eve Rausing nakon što je osumnjičeni 49-godišnjak uhićen u ponedjeljak. Britanski list The Telegraph izvijestio je u svom online izdanju da je uhićeni muškarac Evin suprug, Hans Kristian Rausing.

WASHINGTON - Stan u Watergateu, stambenom kompleksu u Washingtonu koji se našao u središtu skandala koji je doveo do ostavke američkog predsjednika Richarda Nixona 1974. godine, prodan je za rekordnih 3,1 milijun dolara, piše the Washington Post. Trosobni stan od 345 četvornih metara kupio je poduzetnik John Lee, piše list. Riječ je o rekordnoj svoti za kupovinu stana tog tipa u stambenom kompleksu čiji ugled je dugo dovođen u pitanje zbog istoimene afere. Stambeni kompleks Watergate nadvisuje rijeku Potomac koja teče kroz Washington, a postao je slavan kad je po njemu nazvana afera koja je Nixona stajala mandata.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙