FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 11. srpnja

Autor: dhai
ZAGREB, 11. srpnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 11. srpnja.

ZAGREB - Slovački predsjednik Ivan Gašparovič sa suprugom doputovat će u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Nakon ceremonije svečanog dočeka u Uredu predsjednika u 12 sati predsjednici Josipović i Gašparović razgovarat će u 12.15 sati u četiri oka, te s članovima službenog izaslanstva održati bilateralne razgovore u 12.45 sati (Ured predsjednika, Pantovčak 241). Izjave za novinare predviđene su za 13.30 sati.

Prvog dana službenog posjeta Gašparovič će se sastati i s potpredsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom na radnom ručku .

SREBRENICA/ORAŠJE - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović sudjelovat će na obilježavanju 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima u "Zaštićenoj zoni UN-a" u Memorijalnom centru Potočari u Srebrenici.

Po završetku komemoracije žrtava genocida u Srebrenici, predsjednik vlade otputovat će u Orašje, u povodu zajedničkog posjeta s predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom Bosanskoj Posavini.

Milanović i Bevanda sastat će se s predstavnicima Županije Posavske, Distrikta Brčko i općina Bosanske Posavine koje pripadaju Republici Srpskoj.

SREBRENICA - Obilježavanje 17. obljetnice genocida što su ga u srpnju 1995. godine počinile snage bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića ubivši više od 8.000 Bošnjaka. Na groblju u memorijalnom kompleksu u Potočarima bit će pokopani posmrtni ostaci 520 žrtava srebreničkog genocida, a među njima i šest dječaka koji su u vrijeme kada su ubijeni imali 15 godina, te četiri žene od kojih je najstarija u trenutku ubojstva imala 94 godine. Na komemoraciji će govoriti glavni rabin Park East sinagoge iz New Yorka Arthur Schneier i jordanski princ Hasan bin Talal.

RIJAD - Egipatski predsjednik Mohamed Mursi posjetit će Saudijsku Arabiju gdje će se sastati s kraljem Abdulahom.

MOSKVA - Sirijsko desetočlano izaslanstvo na čelu s Abdelbasetom Sidom sastat će se s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Dežurni:

Noć: Damir Hainski

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Damir Muštović

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙