FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 8. srpnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LONDON

Legendarni Rolling Stonesi, u povodu 50. godišnjice benda, prisustvovat će otvorenju izložbe fotografija u njihovu čast koje će se održati 12. srpnja - točno 50 godina nakon njihova prvog nastupa u slavnom londonskom klubu Marquee, objavio je glazbeni časopis Rolling Stone. Umjetničko-kulturni centar The Somerset House prikazat će grafike i fotografije u rasponu od koncertnih i studijskih snimaka do negativa i neobjavljenih materijala tijekom povijesti benda. "To je naša priča o 50 fantastičnih godina", stoji u izjavi grupe. "Počeli smo kao blues bend svirajući u klubovima, a u posljednje vrijeme punimo najveće stadione na svijetu s vrstom šoua kakav nitko od nas prije toliko godina nije mogao zamisliti." Bend je debitirao kao The Rollin' Stones 12. srpnja 1962., a činili su ga Mick Jagger (vokal), Keith Richards (gitara), Brian Jones (gitara), Ian Stewart (klavir), Dick Taylor (bas) i Tony Chapman (bubnjevi).

PRAG

Norveški film 'The Almost Man'' (Gotovo čovjek) osvojio je u subotu glavnu nagradu na 47. međunarodnom filmskom festivalu u Karlovyim Varyima u Češkoj. Film, u režiji Martina Lunda psihološka je studija o čovjeku u kasnim 30-im, koji pokušava odrasti i postati odgovoran partner i otac. Film je izabran između 12 kandidata za Kristalni globus odlukom festivalskog žirija, kojem je predsjedavao američki filmaš Richard Pena, predsjednik selekcijskog odbora filmskog festivala u New Yorku. Pobjedniku festivala u Karlovyim Varyima pripala je i novčana nagrada od 25.000 dolara (20.300 eura). Počasni Kristalni globusi, za doprinos svjetskoj kinematografiji, dodijeljeni su britanskoj glumici Helen Mirren i američkoj glumici Susan Sarandon.

AMAN

Izravan televizijski 'talk show' u Jordanu proizveo je bujicu uvreda, gađanje cipelama i izvlačenje pištolja, dok je voditelj očajnički pokušavao razdvojiti dvojicu suparničkih političara. Emisija emitirana u petak na privatnom satelitskom kanalu Jo Sat, počela je izmicati kontroli nakon što je parlamentarni zastupnik Muhamed Šavabka optužio bivšeg zastupnika Mansura Murada da je špijun sirijskog režima. Ta je optužba dovela do oštre razmjene uvreda i optužbi. "Vi ste plaćeni špijun sirijskog režima", rekao je Šavabka, na što mu je Murad uzvratio da je on "plaćeni špijun Mossada (izraelska tajna služba) i lopov". Zastupnik je potom cipelom gađao suparnika, te izvukao pištolj i prijetio mu, dok su obojica ustala iz sjedala i krenula jedan prema drugom, a televizijski voditelj je stao između njih ispred kamera kako bi smirio strasti. Na kraju nije došlo do pucnjave i nitko nije ozlijeđen.

SARAJEVO

Hollywoodska filmska zvijezda Angelina Jolie u subotu je nastupnim predavanjem otvorila Sarajevo Talent Campus, koji se održava u okviru filmskog festivala u tom gradu (SFF). Jolie je zajedno sa svojom djecom u popodnevnim satima nenajavljeno doputovala u Sarajevo kao gošća direkcije 18. SFF-a.Iz direkcije SFF-a je pojašnjeno kako je cilj njezina dolaska davanje potpore mladim filmskim umjetnicima koji u Sarajevu u okviru Talent Campusa istražuju što će budućnost donijeti filmskoj industriji usljed neizbježnih društvenih i tehnoloških promjena. Uz mlade filmske umjetnike iz jugoistočne Europe, u rad Sarajevo Talent Campusa od ove su godine uključeni i oni iz Armenije, Azerbejdžana, Gruzije i Moldavije.

PAMPLONA

Najmanje je šest osoba ozlijeđeno u subotu u prvoj ovogodišnjoj utrci s bikovima u kojoj sudjeluju tisuće oduševljenih trkača, na dan svetog Firmina u Pamploni, na sjeveru Španjolske, javile su mjesne vlasti. Sedamdesettrogodišnjeg stanovnika Pamplone bik je rogom ozlijedio u nogu na početku utrke, ali njegova ozljeda nije teška, ističe mjesna vlada u Navarri u priopćenju. Još pet osoba koje su u padu zadobile nagnječenja i ogrebotine, primljene su u bolnicu, među njima i 26-godišnji Australac koji je ozlijedio lijevo koljeno i 21-godišnji Japanac koji ima bolove u leđima. Šest bikova za borbu teških pola tone svaki i šest volova sjurilo se niz uske i krivudave uličice krčeći si prolaz kroz mnoštvo trkača koji su većinom bili odjeveni tradicionalno, u bijelo s crvenim rupcem oko vrata.

DŽAKARTA

Tori, orangutanica iz zoološkog vrta na Javi u Indoneziji, čuvena po pušenju, uskoro će biti izolirana od ljudi kako bi je se natjeralo da prestane pušiti, objavila je u subotu organizacija za zaštitu životinja. Na internetu je nedavno kružio filmić o Tori, 15-godišnjoj orangutanici, kako puši cigaretu s filterom poput okorjele pušačice. S čikom među naboranim dugim prstima, taj primat iz zoološkog vrta Solo u središnjem dijelu indonezijskog otoka Java, vidno uživa u čik pauzi, opušten dok mu iz širokih nosnica kulja gusti bijeli dim. No, životinja će se uskoro morati odreći tog užitka. Kako bi izbjegli da joj posjetitelji zoološkog vrta bacaju već upaljene cigarete, Centar za zaštitu orangutana odlučio je premjestiti Tori na otok u središtu zoo-a, udaljen od ljudi, kazao je koordinator Daniek Hendarto.

AKRON

Vlasnica restorana u Ohiu preminula je u petak, nekoliko sati nakon što je ugostila predsjednika SAD-a Baracka Obamu u svojem lokalu, a Obama je tim povodom izrazio sućut njezinoj obitelji, objavila je Bijela kuća. Josephine Ann Harris (70), vlasnicu restorana "Ann's Place" u gradu Akronu, snašla je vrtoglavica i prevezena je u bolnicu gdje je ustanovljena smrt od srčanog udara, piše dnevnik Akron Beacon Journal na internetskoj stranici. Nekoliko sati ranije, Obama, koji je u petak popodne u Pennnsylvaniji završio dvodnevnu izbornu turneju autobusom, pojeo je doručak u lokalu Josephine Harris gdje se s njom i susreo. Obamin glasnogovornik Jay Carney kazao je novinarima u zrakoplovu Air Force One na letu prema Washingtonu da je predsjednik nazvao kći pokojnice iz aviona.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙