FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 7. do 9. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 7. srpnja, nedjelju, 8. srpnja i ponedjeljak, 9. srpnja:

Subota, 6. srpnja:

------------------

ZAGREB - Građanska inicijativa "I ja sam bio embrij" održat će konferenciju za novinare o Prijedlogu zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, na kojoj će upozoriti kako vladajuće strukture donošenjem tog zakona ne poštuju više od 130 tisuća potpisnika Deklaracije protiv donošenja takvog prijedloga zakona (10 sati, Tribine grada Zagreba, Kaptol 27).

RIJEKA - U povodu obilježavanja 17 godina od genocida u Srebrenici, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke organizira mirnu povorku građana, akciju "Srebrenica Rijekom hodi". Povorka će krenuti s Mosta hrvatskih branitelja na Delti (u 11 sati), kretat će se Korzom do Jadranskog trga i natrag. Akcija je organizirana kao potpora Maršu mira koji se tradicionalno održava u BiH od 8. do 10. srpnja, kako bi se iskazala počast stradalim Bošnjacima u Srebrenici i okolici.

ŠIBENIK - Predstavom "Ja šišmiš" Dramskog studija Virko iz Šibenika zatvara se 52. međunarodni dječji festival u Šibeniku, u okviru kojeg je od 23. lipnja izvedeno 135 dramskih, lutkarskih i glazbenih programa te brojne radionica stvaralaštva djece i za djecu (21 sat, Ljetna pozornica, Trg Republike Hrvatske).

Nedjelja, 8. srpnja:

--------------------

VUKOVAR - Svečano uručivanje priznanja Junak hrvatskog Domovinskog rata članovima obitelji Marka Babića, legendarnom vukovarskom heroju Trpinjske ceste, a u povodu pete obljetnice njegove smrti. Priznanje dodjeljuje Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR), u suradnji s drugim udrugama proizašlima iz Domovinskoga rata (12 sati, Dom "Blago Zadro").

Ponedjeljak, 9. srpnja:

-----------------------

ZAGREB - Sjednica Hrvatskoga sabora nastavlja se raspravom o Konačnom prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Hrvatskog sabora (14 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku na sjednici će raspravljati o konačnom prijedlogu zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (15 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova optuženom za ratni zločin Tomislavu Merčepu na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će suđenje za ratni zločin protiv civila. Merčep će prvi put na raspravu doći sa slobode jer mu je izvanraspravno sudsko vijeće ukinulo pritvor zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja i nemogućnosti da mu se u zatvorskoj bolnici pruži primjerena liječnička skrb i potrebna fizikalna terapija. Sud je zaključio da bi se daljnjim zadržavanjem Merčepa u pritvoru, u kojemu je bio od prosinca prošle godine, teško povrijedila prava iz Europske konvencije o ljudskim pravima u kojoj je propisano da nitko neće biti podvrgnut torturi, neljudskom ili ponižavajućem postupku ili kažnjavanju, te da se javni interes ne ogleda samo u primjeni mjere pritvora nego i u zaštiti i primjeni vrijednosti koje štiti navedeni članak Konvencije (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Svjedočenjem Biance Matković, bivše ministrice bez portfelja i suradnice bivšeg premijera Ive Sanadera, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavit će se suđenje Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženima u slučaju Fimi media. Prema istražnim iskazima optuženih koji su priznali nedjelo, Bianca Matković je bila jedna od HDZ-ovih dužnosnika koji su primali naknade iz "crnog fonda" (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) održat će konferenciju za novinare na kojoj će izvijestiti o odluci o dodjeli sredstava Zaklade HAZU u 2012. godini. Sredstva u iznosu od 1,3 milijuna kuna raspodijelit će se za potpomaganje 152 prihvaćena projekta (10 sati, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zrinski trg 11).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙