FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovački "Dilj" proslavio 90. obljetnicu

Autor: zdra
VINKOVCI, 6. srpnja 2012. (Hina) - Svečanim skupom u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, na kojem je predstavljena i monografija "90 godina razvoja Dilja", obilježena je 90. obljetnica postojanja vinkovačke Industrije građevinskog materijala Dilj d.o.o., koja posljednjih deset godina posluje u sastavu našičke "Nexe Grupe".

"Dilj danas uspješno konkurira, osim na hrvatskom i, tradicionalno, na tržištu BiH, i na tržištima zemalja Europske unije (EU) na koja prvi put u svojoj povijesti izvozi crijep više cjenovne kategorije. Moderna suvremena tehnologija, po uzoru na najbolje prakse europskih tvornica, čini Dilj najmodernije opremljenom tvornicom u regiji", kazao je u govoru tijekom svečanosti predsjednik Uprave "Nexe Grupe" Ivan Ergović.

Podsjetio je kako je 2004. godine u Dilju započela proizvodnja crijepa "glinex", a 2009. godine u rad je puštena potpuno nova tvornica "Slavonka" iz koje na tržište dolazi crijep velikog formata. Iznos ulaganja u modernizaciju tehnologije, poslovnih procesa i instaliranje novih kapaciteta u posljednjih deset godina u Dilju je dosegnuo iznos od 40 milijuna eura", naglasio je Ergović.

O važnosti Dilja za lokalnu sredinu govorili su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, a potom je predstavljena monografija "90 godina razvoja "Dilja"", urednika Zlatka Virca. Riječ je o četvrtoj po redu monografiji o tom opekarskom proizvođaču, u kojoj je naglasak stavljen na današnje vrijeme i razvoj "Dilja".

Vinkovački "Dilj" osnovan je 1922. godine i danas zapošljava 277 ljudi. Oko 60 posto proizvodnje izvozi na tržište BiH. U 2011. godini "Dilj" je ostvario ukupni poslovni prihod od 111 milijuna kuna, što je 4 posto više u odnosu na 2010. godinu.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙