FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski ulagači oprezni uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u

Autor: neba
LONDON, 6. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago pale jer su ulagači oprezni uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u, dok jučerašnje labavljenje monetarne politike u eurozoni i Britaniji nije impresioniralo.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio je do 9,30 sati 0,3 posto, na 1.041 bod, nakon što je jučer skliznuo 0,1 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su oko 9,30 sati u minusu između 0,2 i 0,4 posto.

Premda su jučer čelnici Europske središnje banke i njihovi britanski kolege odlučili dodatno olabaviti monetarnu politiku, na tržištima ne vlada optimizam jer se ulagači plaše da je situacija u europskim gospodarstvima slabija nego što se mislilo.

U fokusu će poslijepodne biti izvješće o zaposlenosti u SAD-u, koje obično znatno utječe na smjer tržišta.

Ako podaci budu bolji od očekivanja, to bi smanjilo pritisak na američku središnju banku, a ako budu slabiji, Fed bi uskoro mogao pokrenuti novu rundu kvantitativnog popuštanja monetarne politike.

Analitičari se razlikuju u mišljenju kako će ulagači reagirati na te podatke, s obzirom da ih ni jučerašnje poticajne mjere u Kini, eurozoni i Britaniji nisu impresionirale.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,7 posto, na 9.020 bodova.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙