FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dina Petrokemija: radnici prodali prve količine metalnog otpada

Autor: hsup
OMIŠALJ, 5. srpnja 2012. (Hina) - Prvi kamion s metalnim otpadom iz Dina Petrokemije u Omišlju na otoku Krku, kojeg su jutros prikupili radnici, danas je oko podne odvezen u tvrtku koja se bavi prikupljanjem i otkupom otpada, izjavio je danas dopredsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević.

Mihaljević je kazao da će novac od prodaje biti upotrijebljen za javnu kuhinju za obitelji radnika Dine, te da od prodaje danas odvezenog otpada očekuju oko 2000 kuna.

Dodao je da će prvih dana akcije izvesti samo količine otpada dovoljne za troškove javne kuhinje te da pri prikupljanju za sada skrbe da odnesu samo ono što bi moglo biti neupotrebljivo za nastavak rada Dine.

Mihaljević je jučer, najavljujući akciju, kazao da, kada govori o metalnom otpadu, ustvari govori o postojenjima Dine koja nisu u funkciji.

Danas je još rekao da je akcija prošla mirno, zahvaljujući i Upravi Dine, koja je na zahtjev radnika odobrila odvoz otpada, ali samo danas, te da će sindikat, dok se ne iznađe rješenje za Dinu, sljedećih dana nastaviti s akcijom.

Izvršni odbor Sindikata radnika Dina Petrokemije jučer je odlučio da će danas početi provoditi zaključke sa skupa radnika o odvozu i prodaji metalnog otpada iz pogona Dina Petrokemije.

Odlučeno je i da će, ako netko pokuša spriječiti odvoz otpada, sindikat provesti odluku o trenutnom napuštanju radnih mjesta.

Radnici Dina Petrokemije, članice Dioki grupe, od 1. srpnja blokiraju ulaz u tvrtku tražeći isplatu zaostalih plaća i rješavanje stanja tvrtke.

Oko 350 radnika nije dobilo šest plaća za ovu godinu, plaću za prosinac prošle godine i još oko 60 posto jedne plaće iz prijašnjih godina.

Traže da ih se informira o planovima za budućnost Dina Petrokemije, o mogućnosti ulaska strateških partnera u vlasništvo tvrtke ili o mogućem stečaju.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙