FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 5. srpnja

Autor: jnah
ZAGREB, 5. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 5. srpnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice je, uz ostalo, Nacrt konačnog prijedloga zakona o medicinski pomognutoj oplodnji; Nacrt prijedloga zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi; Nacrt prijedloga ovršnog zakona; Nacrt konačnog prijedloga zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama; Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnim službenicima; Nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o plaćama u javnim službama; Nacrt konačnog prijedloga zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje; Prijedlog uredbe o kriterijima, mjerilima i postupku za odgodu plaćanja, obročnu otplatu duga te prodaju, otpis ili djelomičan otpis potraživanja; Prijedlog uredbe o visini trošarine na motorni benzin i plinsko ulje; Prijedlog uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama; Prijedlog odluke o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce; Prijedlog odluke o načinu prodaje, cijeni i uvjetima prodaje dionica društva Uljanik d.d. Pula, radnicima društva Uljanik d.d. Na dnevnom redu zatvorenog dijela sjednice Vlade je, uz ostalo, Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH članaka 2. i 4. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim medijima - davanje očitovanja Vlade RH Ustavnom sudu RH. (10 sati, Banski dvori, Trg Svetog Marka 2; snimatelji i fotoreporteri u Vladi trebaju biti do 9,45 sati).

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača čija je najznačajnija novina da građani koji kasne s plaćanjem više neće morati plaćati opomene koje ih upozoravaju na kašnjenje. Prema tim izmjenama, trgovci, a Zakon pod njima podrazumijeva sve koji djeluju na tržištu pa prema tome i banke, telekomunikacijske tvrtke i javna poduzeća, više neće smjeti naplaćivati opomene koje šalju građanima (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor (HHO) u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer - Stiftung organizira okrugli stol "Izmjena Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji", na kojemu će o Nacrtu prijedloga zakona o izmjenama i dopunama tog zakona svoj stav dati predstavnici različitih institucija civilnog društva, strukovnih udruga i kulturnih institucija te, među ostalim, upozoriti na ukidanje ključne uloge civilnog društva u Programskom vijeću HRT-a (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Svjedočenjem putem video linka dvoje svjedoka iz Austrije Zlate Vrdoljak i Joerga Schustera iz Hypo banke na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanje mita u slučaju Ina-MOL (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5)

ZADAR - Svečano otvorenje jednog od najstarijih hrvatskih festivala, Međunarodnog ljetnog glazbenog festivala u Zadru - 52. glazbene večeri u Sv. Donatu, koji će trajati do 11. kolovoza. Festival će otvoriti koncert Simfonijskog orkestra Savaria iz Mađarske, tenor Bože Jurić-Pešić i bariton Željko Zaplatić, pod ravnanjem Ede Mičića (21,30 sati, Rimski Forum pred Sv. Donatom).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙