FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 4. srpnja

Autor: agrb
ZAGREB, 3. srpnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 4. srpnja:

KOPRIVNICA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović će se u sklopu posjeta Koprivnici susresti s članovima Uprave tvrtke "Podravka" (10,20 sati, Ante Starčevića 32) i s predstavnicima županijske i gradske vlasti (12,30 sati, Gradsko poglavarstvo Grada Koprivnice, Trg Zrinski 1). Nakon toga, u 13,35 sati, obići će Pročistač otpadnih voda u naselju Herešin.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na zagrebačkom Trgovačkom sudu trebalo bi se održati prvo ročište po kolektivnoj tužbi koju su udruge Franak i Potrošač podigle protiv osam banaka zbog valutne klauzule u švicarskim francima i jednostrane promjene kamatne stope. Tužbom koja se temelji na Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača traži se ukidanje valutne klauzule u "švicarcima" i dozvoljavanje valutne klauzule samo u eurima, za koje HNB ima mehanizam kontrole, te zabrana jednostrane promjene kamatne stope. Ročište je zakazano za 8,30 sati kod suca Radovana Dobronića (Trgovački sud, Petrinjska 8).

PARK PRIRODE UČKA - Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović bit će na otvorenju edukativnog postava na otvorenom "Oko Učke", koji se sastoji od 14 drvenih umjetničkih skulptura, autora Mirka Zrinšćaka, raspoređenih u obliku oka, a na kojima se nalaze tekstualni i fotografski prilozi o bogatoj kulturnoj i prirodnoj baštini Parka prirode Učka, te njegovom kulturno-etnološkom naslijeđu. To je i sastavni dio staze koja s Poklona vodi na najviši vrh Vojak te predstavlja tamošnju novu turističku atrakciju (13,30 sati, na prijevoju Poklon u Parku prirode Učka).

KRAPINA - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i Sonja Borovčak, v.d. županica Krapinsko–zagorske županije susrest će se na koordinacijskom sastanku o realizaciji Sporazuma o integriranom prijevozu putnika i tarifno prijevozničkoj uniji. Osnovni cilj Integriranog prometnog sustava je da se putnicima omogući putovanje s jednom putnom ispravom za različita prijevozna sredstva od tramvaja, autobusa do željeznice. Izjave za medije bit će u 11 sati u Dvorani za sastanke na 3. katu zgrade Krapinsko-zagorske županije (Magistratska 1).

ZAGREB - Svečano otvaranje prvog međunarodnog festivala turističkog filma, Zagreb Tourfilm Festival, u okviru kojega će se do 6. srpnja prikazivati ponajbolji svjetski turistički filmovi iz više od 30 zemalja (20,30 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙