FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beskućnici iz Hrvatske, BiH i Slovenije na nogometnom turniru

Autor: rmav
SARAJEVO, 2. srpnja 2012.(Hina) - Reprezentacije beskućnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije odigrale su u ponedjeljak u Srebrenici malonogometni turnir na kojemu su sudjelovale i dvije lokalne momčadi.

Natjecanje pod službenim nazivom Europski socijalni kup organizirala je nevladina udruga "Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" a prvo takvo regionalno okupljanje upriličeno je prošle godine u Celju u Sloveniji. Turnir je uspostavljen kao rezultat suradnje momčadi koje okupljaju beskućnike iz zemalja regije.

Potpredsjednik srebreničke općine Amir Kulaglić izjavio je kako je i ovaj turnir dokaz da Srebrenica nije zaboravljena te je izrazio zahvalnost sudionicima zbog njihova dolaska u taj grad-simbol ratnih stradanja. Malonogometne momčadi iz Hrvatske, BiH i Slovenije na ovaj se način pripremaju za nastup na svjetskom prvenstvu beskućnika (Homeless World Cup) koji se u listopadu treba održati u Meksiku.

Momčadi beskućnika mali nogomet igraju po posebnim pravilima na terenu dugom 22 a širokom 16 metara. Izmijenjena su i pravila o broju igrača pa tako momčadi nastupaju sa vratarom i po tri igrača a svaki igrač ima pravo nastupa na samo jednom svjetskom prvenstvu kako bi kroz ovaj projekt socijalizacije prošlo što više ljudi.

(Hina) xrmav ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙