FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava zbog više prevara u gospodarskom kriminalu

Autor: jdev
ŠIBENIK, 2. srpnja 2012. (Hina) - Policija je, nakon provedene istrage, podigla kaznenu prijavu protiv jedne šibenske udruge, te predsjednika Izvršnog odbora udruge, 72-godišnjeg Šibenčanina, zbog sumnje da su u više prijevara u gospodarskom poslovanju, udruzi pribavili protupravnu materijalnu korist u iznosu od preko 55.000 kuna, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o Udruzi umirovljenika iz Šibenika, te predsjedniku njezinog Izvršnog odbora, ujedno i predsjedniku HSU-a Šibenik Mirku Radaku.

Istragom, koja je pokrenuta na zahtjev Državnog odvjetništva u Šibeniku, utvrđeno je da je osumnjičeni od . 1. siječnja 2008. do 14. svibnja 2012. , kako bi pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist za Udrugu, protivno odlukama gradonačelnika Grada Šibenika o besplatnom prijevozu umirovljenika i bez uporišta u Statutu Udruge, neosnovano naplaćivao članarine i upisnine za tu vrstu prijevoza. Također, je utvrđeno da je bez ikakve pravne osnove naplaćivao upisnine radi dobivanja kartice za povoljniju kupnju artikala u tvrtci iz Unešića.

Sve je to, stoji u izviješću šibenske policije, rezultiralo pribavljanjem protupravne imovinske koristi na račun Udruge u iznosu od 55. 010 kuna.

(Hina) xjdev ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙