FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Malim vezovima 1100 mališana

Autor: sela
ĐAKOVO, 1. srpnja 2012. (Hina) - U okviru 46. Đakovačkih vezova danas su u Đakovu održani Mali vezovi, tradicionalna priredba ove smotre folklora koja time ulazi u svoj glavni tjedan.

Ovogodišnji Mali vezovi, čija je povorka prodefilirala gradskim korzom, okupila je 1100 djece u narodnim nošnjama, folklorni pomladak iz 30 KUD-ova Đakova, Đakovštine, Slavonije i drugih krajeva Hrvatske te najmlađe iz folklorne skupine iz Tuzle.

Usprkos visokim temperaturama, mališani su u narodnom ruhu svoga kraja prikazali dječji folklor, pjesme i igre svoga podneblja. Uz slavonski i hrvatski te folklor tuzlanskog kraja, djeca su prikazala i dječji folklor slovačke i mađarske zajednice koja živi na području Đakovštine. Malovezovska povorka bila je prigoda i za prikaz starih dječjih igračaka, malih drvenih kola i drugog.

Nakon što su Mali vezovi prošli korzom, nastavili su folklorni program na ljetnoj pozornici Strossmayerovog parka.

Vezovi će svečano biti otvoreni 6. srpnja, a zatvoreni 8. ovog mjeseca. U središnjoj priredbi – svečanom mimohodu svih sudionika smotre gradom će prodefilirati oko 4000 folkloraša iz zemlje i svijeta.

(Hina) xsela yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙