FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničari Energopetrola protiv dokapitalizacije INA-MOL-a

Autor: zkre
MOSTAR, 30. lipnja 2012. (Hina) - Članovi skupštine dioničara naftne tvrtke "Energopetrol" iz BiH odbili su na jučerašnjoj sjednici prijedlog da većinski vlasnik, hrvatsko-mađarski konzorcij INA-MOL, dokapitalizira poduzeće čime bi povećali udio na više od 80 posto te bi Federacija BiH ostala vlasnik samo pet posto kapitala, objavio je u subotu Dnevni avaz.

Pozivajući se na zaključke skupštine dioničara, Avaz piše da je Energopetrol u gubitcima od 43 milijuna maraka (oko 170 milijuna kuna) zbog čega je dioničarima u sklopu odluke o utvrđivanju i načinu pokrića gubitka predložena dokapitalizacija tvrtke.

Tim bi prijedlogom većinski vlasnik "Energopetrola", konzorcij INA-MOL, koji sada ima 67 posto udjela, preuzeo obvezu izmirenja duga čime bi višestruko smanjio kapital Federacije BiH koji sada iznosi 22 posto.

Vlada je uoči jučerašnje sjednice predložila, a predstavnici INA-MOL prihvatili da se predloži novi plan sanacije gubitaka.

Avaz piše da još traju pregovori Vlade i konzorcija INA-MOL tko će platiti 20 milijuna maraka iz izvansudskog sporazuma kojeg potražuju radnici.

Riječ je o arbitražnom postupku pred Međunarodnom trgovačkom komorom u Parizu, piše Avaz. U Energopetrolu, koji je dokapitaliziran 2006., INA-MOL ima 67 posto udjela, vlada FBiH nešto više od 22 posto, a mali dioničari oko 11 posto.

(Hina) xzkre yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙