FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski NGO hitno poziva u pomoć Crveni križ

Autor: rtom
BEJRUT, 30. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Sirijska nevladina udruga pozvala je Međunarodni odbor Crvenog križa da hitno uputi medicinske ekipe u grad Dumu blizu Damaska gdje od 21 lipnja traje ofenziva, javlja udruga za ljudska prava iz Sirije gdje je u subotu ubijeno osmero civila i dvojica ustanika.

U Dumi, 13 kilometara udaljenoj od prijestolnice, više desetaka je mrtvih te na stotine ranjenih i stanje je "katastrofalno na svim razinama", objavio je Sirisjki opservatorij za ljudska prava.

Nedostaje hrane, kruha, nestašice su vode i struje, navodi se u priopćenju i dodaje "Više od 100 obitelji, žena i djece u zamci su u skoništima. Užasnuti su bombardiranjem. Muškarci su uhićeni i ubijaju ih snage reda".

Snage reda preuzele su glavnu bolnicu u Dumi, a u "gradu nema nijednog liječnika dok deseci ranjenih trebaju hitnu medicinsku pomoć", navodi udruga.

Poziva organizacije Crveni križ i Crveni polumjesec da "hitno pošalju medicinske ekipe" u grad pod opsadom odakle su brojni stanovnici izbjegli.

U subotu je palo deset žrtava u gradovima Deir Ezor, zatim u Dumi i Mdeiri u području Damaska, te u gradovima Idleb, Alep i u pokrajini Dera. U petak je najmanje 75 osoba ubijeno u nasilju u Siriji, navodi Opservatorij u subotu kada u Ženevi predstavnici pet stalnih članica UN-a pokušavaju dogovoriti tranziciju za Siriju kako bi prekinuli spiralu nasilja koja svakim danom gura zemlju u građanski rat.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙