FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak 29. lipnja

Autor: aspa
ZAGREB, 28. lipnja 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 29. lipnja:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović uprigodit će svečano primanje za generale, admirale te brigadire Oružanih snaga koji u 2012. odlaze u mirovinu. Svečanosti će nazočiti ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Lovrić. Predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Ive Josipovića (13 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Nastavak 4. sjednice Hrvatskoga sabora koji će raspravljati potrđivanju Protokola između Republike Hrvatske i Češke Republike o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i imovinu. Kako se navodi u prijedlogu zakona, sklapanjem Protokola mijenjaju se i dopunjuju pojedine odredbe Ugovora izmedu Republike Hrvatske i Češke Republike o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu, u svrhu jasnijeg odredenja ili pojašnjenja pojedinih pojmova korištenih u Ugovoru, te radi cjelovite izmjene postojeceg članka 26. (Razmjena obavijesti) Ugovora, kako bi se u odnosima izmedu Republike Hrvatske i Češke Republike omogućila razmjena obavijesti koje su od značaja za provedbu odredaba Ugovora ili provedbu domaćeg zakonodavstva.

Osnovna razlika u odnosu na postojeći Ugovor izmedu Republike Hrvatske i Češke Republike o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak i na imovinu jest ta što se razmjena obavijesti na temelju postojećeg članka u slučaju Republike Hrvatske odnosi samo na porez na dohodak i porez na dobit, a u slučaju Češke Republike na porez na osobni dohodak, porez na dohodak pravnih osoba i porez na dohodak od nepokretne imovine. Novim člankom obavijesti bi se mogle razmjenjivati u odnosu na sve poreze koji su uvedeni i u Republici Hrvatskoj i u Češkoj Republici. Protokol sadrži i kvalitativne izmjene, odnosno pojašnjenje pojedinih pojmova koji su se u praksi pokazali kao mogući izvori različitih tumačenja, a sve u skladu s Modelom Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

OSIJEK/VUKOVAR - Povjerenik Europske unije za regionalnu politiku Johannes Hahn, u okviru radnoga posjeta zemljama koje sudjeluju u provedbi Dunavske strategije, posjet Hrvatskoj započet će obilaskom projekta 'Poduzetnički inkubator BIOS' u gradu Osijeku, gdje će zajedno s potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem i gradonačelnikom Osijeka Krešimirom Bubalom položiti kamen temeljac za izgradnju nove modularne dvorane, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura (9 sati, J.J. Strossmayera 341). Potpredsjednik Grčić i povjerenik Hahn potom će prisustvovati predstavljanju projekta 'Razminiranje u ratom pogođenim područjima Republike Hrvatske' na projektnom lokalitetu u Općini Antunovac (9,45 sati, lokacija Tufek, izlazak iz grada Osijeka prema Tenji). U Vukovaru će se potpredsjednik Vlade Grčić i povjerenik Hahn susresti s visokim dužnosnicima i koordinatorima prioritetnih područja, a tema razgovora bit će Dunavska i druge makro-regionalne strategije, kao i implementacija ciljeva strategije u razvojne projekte županija (10,45 sati, palača Srijem, Županijska 9). Nakon toga bit će održana konferencija za novinare (11,15 sati, prostorije zgrade Vukovarsko – srijemske županije, Županijska 9).

KAPOSVAR - Na Županijskome sudu u mađarskome Kaposvaru sutra će biti objavljena presuda prvom potpredsjedniku hrvatske Vlade Radimiru Čačiću radi izazivanja prometne nesreće, u kojoj su 2010. poginule dvije osobe. Prije objave prvostupanjske presude obrana Radimira Čačića i tužiteljstvo iznijet će završne riječi (9 sati).

OSIJEK - Otvorenje "Osječkoga ljeta kulture" (OLJK) koje će, nakon pozdravnih riječi gradonačelnika Krešimira Bubala, započeti premijerom obiteljske drame "Unterstadt", po istoimenom romanu osječke autorice Ivane Šojat-Kuči, u režiji Zlatka Svibena te u izvedbi osječkoga Hrvatskog narodnog kazališta. Do 13. srpnja, na ovogodišnjem OLJK-u bit će prikazano više od 30 različitih kazališnih, glazbenih, likovnih i filmskih sadržaja (21,30 sati, dvorište Doma Tehnike, Trg Jurja Križanića 1).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Duška Gerić Koren

poslijepodne - Mate Kovačević

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙